Ben Je Meer Introvert Of Extravert? Doe Nu De Test!

Ben je niet zeker of je nu introvert of extravert bent, doe dan onderstaande test¹. Geef voor de volgende stellingen aan of het voor jou vaker waar of niet waar is. Hoe vaker de stellingen op jou slaan, hoe introverter je waarschijnlijk bent. Heb je evenveel waar als niet waar ingevuld dan ben je een ambivert. Dit betekent dat je zowel introverte als extraverte kenmerken hebt. Als je in veel van de stellingen niet herkent, dan ben je waarschijnlijk extravert.

 1. Ik geef de voorkeur aan één-op-één gesprekken boven groepsactiviteiten.
 2. Ik geef vaak de voorkeur aan me schriftelijk uit te drukken.
 3. Ik hou ervan om alleen te zijn.
 4. Het lijkt alsof ik minder geef om rijkdom, bekendheid en status dan mijn leeftijdsgenoten.
 5. Ik hou er niet van om over koetjes en kalfjes te praten, ik hou van gesprekken met diepgang over onderwerpen die me aan het hart gaan.
 6. Mensen zeggen dat ik een goede luisteraar ben.
 7. Ik neem niet graag grote risico’s.
 8. Ik hou van werk waar ik me in kan storten zonder veel gestoord te worden.
 9. Ik hou ervan om verjaardagen met een klein gezelschap te vieren, met bijvoorbeeld één of twee goede vrienden of familieleden.
 10. Mensen beschrijven mij als mild en zachtaardig.
 11. Ik hou er niet van mijn werk te laten zien of te bespreken met anderen voordat het af is.
 12. Ik hou niet van conflicten.
 13. Mijn beste werk ontstaat als ik alleen ben.
 14. Ik denk meestal na voordat ik spreek.
 15. Ik voel me uitgeput als ik te veel onder mensen ben geweest, ook al heb ik me uitstekend vermaakt.
 16. Ik neem niet graag de telefoon op, maar laat mensen mijn antwoordapparaat of  voicemail inspreken.
 17. Als ik moest kiezen dan doe ik een weekend liever helemaal niets, dan dat ik mijn hele weekend vol gepland heb met activiteiten.
 18. Ik hou er niet van om meerdere dingen tegelijk te doen.
 19. Ik kan me gemakkelijk concentreren.
 20. Als ik les krijg, dan geef ik de voorkeur aan lezingen boven workshops.

En?

Ik ben erg benieuwd hoe je hebt gescoord op de test. Laat je me het weten?


¹Deze test is een vertaling van de test uit het boek van Susan Cain: Quiet: the power of introverts in a world that can’t stop talking.’ Het is gepubliceerd met toestemming van Susan Cain.

Over de auteur Marloes Bouwmeester

Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.

follow me on:

Geef een reactie

Geef jouw reactie