Ben Je Meer Introvert Of Extravert? Doe Nu De Test!

Ben Je Meer Introvert Of Extravert? Doe Nu De Test!

Ben je niet zeker of je nu introvert of extravert bent, doe dan onderstaande test¹. Geef voor de volgende stellingen aan of het voor jou vaker waar of niet waar is. Hoe vaker de stellingen op jou slaan, hoe introverter je waarschijnlijk bent. Heb je evenveel waar als niet waar ingevuld dan ben je een ambivert. Dit betekent dat je zowel introverte als extraverte kenmerken hebt. Als je in veel van de stellingen niet herkent, dan ben je waarschijnlijk extravert.

 1. Ik geef de voorkeur aan één-op-één gesprekken boven groepsactiviteiten.
 2. Ik geef vaak de voorkeur aan me schriftelijk uit te drukken.
 3. Ik hou ervan om alleen te zijn.
 4. Het lijkt alsof ik minder geef om rijkdom, bekendheid en status dan mijn leeftijdsgenoten.
 5. Ik hou er niet van om over koetjes en kalfjes te praten, ik hou van gesprekken met diepgang over onderwerpen die me aan het hart gaan.
 6. Mensen zeggen dat ik een goede luisteraar ben.
 7. Ik neem niet graag grote risico’s.
 8. Ik hou van werk waar ik me in kan storten zonder veel gestoord te worden.
 9. Ik hou ervan om verjaardagen met een klein gezelschap te vieren, met bijvoorbeeld één of twee goede vrienden of familieleden.
 10. Mensen beschrijven mij als mild en zachtaardig.
 11. Ik hou er niet van mijn werk te laten zien of te bespreken met anderen voordat het af is.
 12. Ik hou niet van conflicten.
 13. Mijn beste werk ontstaat als ik alleen ben.
 14. Ik denk meestal na voordat ik spreek.
 15. Ik voel me uitgeput als ik te veel onder mensen ben geweest, ook al heb ik me uitstekend vermaakt.
 16. Ik neem niet graag de telefoon op, maar laat mensen mijn antwoordapparaat of  voicemail inspreken.
 17. Als ik moest kiezen dan doe ik een weekend liever helemaal niets, dan dat ik mijn hele weekend vol gepland heb met activiteiten.
 18. Ik hou er niet van om meerdere dingen tegelijk te doen.
 19. Ik kan me gemakkelijk concentreren.
 20. Als ik les krijg, dan geef ik de voorkeur aan lezingen boven workshops.

En?

Ik ben erg benieuwd hoe je hebt gescoord op de test. Laat je me het weten?

De test maken inclusief een passende uitslag

De test maken inclusief passende uitslag.

>> Ga naar de test <<<

Meer Lezen?


¹Deze test is een vertaling van de test uit het boek van Susan Cain: Quiet: the power of introverts in a world that can’t stop talking.’ Het is gepubliceerd met toestemming van Susan Cain.

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Barbara
Door

Barbara

op 19 February 2011

Hoi Marloes, Ik heb de test gemaakt, ik kom op ongeveer 50/50 uit. Ik ben op mijn eerste reactie afgegaan bij deze stellingen. Wel zijn een aantal factoren afhankelijk van mijn conditie. Als ik moe wordt, vertoon ik meer introverte trekjes. Dan luister ik bijvoorbeeld liever naar een lezing dan dat ik meedoe aan een workshop. En wat betreft alleen zijn of een weekend vol activiteiten. Als ik moe ben heb ik de neiging om alleen te willen zijn, terwijl het me juist ook energie kan geven om wat te gaan doen, onder de mensen te zijn. Soms moet ik mijn introverte neigingen ook een halt toe roepen. Maar al met al ben ik aardig ambivert. Groet, Barbara

Marloes
Door

Marloes

op 21 February 2011

Hai Barbara Dat klinkt interessant! Je schrijft dat als je moe bent dat je energie krijgt van onder de mensen te zijn. Gaat dit dan om bekenden of krijg je ook energie van om gesprekken met vreemden aan te gaan? Veel introverten vinden de mensen te zijn als ze moe zijn, maar het gaat dan om een of twee personen die ze al heel goed kennen en bij wie ze zich vertrouwd voelen. En heel belangrijk: bij wie ze niets hoeven. Hoe is dat voor jou? Hartelijke groet, Marloes

Michelle
Door

Michelle

op 19 February 2011

Wat een leuke test. 17 vragen kon ik met ja beantwoorden, dus toch meer introvert.

Marloes
Door

Marloes

op 21 February 2011

Hai Michelle, Wat leuk dat je de test hebt gedaan. Er is een grote kans dat je meer introvert bent met deze score. Herken je dat in je dagelijkse leven? Hartelijke groet, Marloes

Cirsten Kot
Ad Boomer
Door

Ad Boomer

op 31 March 2011

Ik ben moe van het ja-knikken. Ergo: ik ben zo introvert als maar zijn kan.

Linda
Door

Linda

op 5 April 2011

20 stellingen met ja beantwoord, Ja ik ben ook introvert, maar eigenlijk wist ik dat al.

Karin
Door

Karin

op 18 April 2011

Ik kon op 18 stellingen met ja antwoorden, dus dat is ook wel duidelijk. Ik ben de laatste tijd bezig met hoogsensitiviteit, maar had het idee dat er nog iets 'miste'. Toen ik je site tegenkwam, was alles ontzettend herkenbaar. Erg prettig om te lezen allemaal.

Marloes
Door

Marloes

op 20 April 2011

Hai Karin, Veel hoogsensitieve mensen zijn introvert, zo'n 70 procent. Zo'n 30 procent is extravert. Ik ben nog bezig met een artikel over verschillen en overeenkomsten tussen introversie en hoogsensitiviteit. Fijn in ieder geval dat je de artikelen prettig vindt om te lezen. Hartelijke groet, Marloes

Ben
Door

Ben

op 1 May 2011

Van de 20 vragen had ik er vijf met ja beantwoord, wat introvert aangeeft . Ik herken me zelf hier helemaal in en zie dit als een voor mij positieve bevestiging, ik ben hooggevoelig en heb een kleurrijke innnerlijke belevingswereld! De vragen van deze test geven een helder beeld over iemand, of deze into of extravert is!

Marloes
Door

Marloes

op 3 May 2011

Dag Ben, Een kleurrijke innerlijke belevingswereld...dat klinkt inderdaad als een introvert :-). Leuk om van je te horen! Hartelijke groet, Marloes

Elly
Door

Elly

op 9 June 2011

hi, ik kom aan 14 maar de rest hangt er een beetje van af dus het kon wel meer zijn. In scouts gaven ze me de totem "zeemeeuw", leeft graag in grote groep maar handelt meestal alleen .... Dat hadden ze goed gezien !

Ramon
Door

Ramon

op 28 June 2011

Hoi, ik kom zeker aan de 19. Slechts 1 puntje waar ik wat twijfel. Natuurlijk geen verrassing en ik vermoed dat ik zelfs gezien kan worden als een extreem introvert. De meeste mensen die hier een bericht hebben achtergelaten zijn toch wel duidelijk introvert. Logisch, want wij zijn juist de degenen op zoek naar bevestiging omdat het veel minder voorkomt. We leven in een extraverte maatschappij. Het is zeker de moeite waard even te kijken naar de tien 'Myths' die Musicus Adam Young vandaag heeft opgesteld aan de hand van het boek 'The Introvert Advantage' door Marti Laney. Ik was compleet sprakeloos omdat het volledig van toepassing was op mijn eigen persoonlijkheid, van woord tot woord, letter tot letter. Ik heb me nog nooit zo begrepen gevoeld! http://www.owlcityblog.com/ Groetjes, Ramon ( 19j )

Melissa
Door

Melissa

op 1 July 2011

Kon eigenlijk alle 20 vragen met ja beantwoorden. Al wist ik al wel dat ik een zeer introvert persoon ben.

Nemo
Door

Nemo

op 4 July 2011

Hoi Marloes, ik scoor 18/20. Ik wist al wel dat ik introvert ben en de twee vragen die ik niet met ja heb beantwoord zijn 10 (omdat ik dat niet weet) en 19, maar dat heeft een andere oorzaak. Leuke, duidelijke test!

Margreet
Door

Margreet

op 5 July 2011

20 uit 20, daarom voel ik me dus altijd anders dan anderen, eindelijk heeft het een naam!

Robert
Door

Robert

op 31 August 2011

Scoor beetje 50/50. Ook via een andere test. Daaruit kwam de term "Evenwichtig". En dat vond ik een schot in de roos :-)

bodil
Door

bodil

op 17 September 2011

ik had 9 met waar

Emily
Door

Emily

op 18 September 2011

Hallo, Het is fijn om dingen te lezen over introvertie omdat het zo herkenbaar is. Dan heb je toch weer even het gevoel begrepen te worden, in deze extraverte maatschappij. 19 keer een volmondig JA wat de vragenlijst betreft. Ik ben introvert maar ook hoogsensitief. Dat is niet altijd even simpel als kotstudent, weinig tijd om je even terug te trekken en even alleen te zijn. Als je dan even alleen kunt zijn, ben ik vaak te moe om iets te doen dat ik graag doe, dus ga ik meestal meteen naar bed, of ik zoek een aantal dingen op het internet rond introvertie en hoogsensitiviteit om daar wat kracht uit te halen. Gegroet!

Lisa
Door

Lisa

op 14 October 2011

16/20. Misschien 17/20. Bij sommige punten twijfel ik, of zijn situatie afhankelijk: 9. Bij het houden van een feestje, zoals mijn verjaardag over één week, gaat het mij niet om de grootte van het gezelschap, maar de inhoud. Ik nodig alleen mensen uit bij wie ik me vertrouwd voel en die ik goed ken. Dus geen kennissen of 'vrienden van vrienden'. 10. Ik weet niet of andere mensen mij mild en zachtaardig vinden. Ik kan soms best fel uit de hoek komen en ga graag de discussie aan als het onderwerp mij ligt. Ik heb ook een goed gevoel voor humor en ben erg goed in impulsief reageren op een humoristische wijze. Ik hoef bijna niet na te denken over een scherpe reactie, gaat bijna automatisch. Dus daardoor lijk ik misschien wel extravert in sommige situaties. 17. Ik kan heel erg genieten van een weekend vol activiteiten, ik vind dat persoonlijk erg leuk. Maar dat hangt ook af van de activiteit. Een weekend alleen maar stappen vind ik niets (uitgaan, zoals in een kroeg of discotheek is niets voor mij, veel te druk!), maar bijvoorbeeld gaan zwemmen of wandelen in het bos vind ik heel leuk. Of met een vriendin naar de spa, of een bezoek aan de dierentuin. Ik kan ook enorm genieten van steden-trips in binnen- en buitenland. Dingen waarbij je niet per se contact hoeft te leggen met andere mensen, waar je rust kunt vinden als je dat wil en ook op je eigen tempo kunt gaan. 19. Concentreren is voor mij juist heel moeilijk. Ik ben heel erg snel afgeleid door mijn omgeving (misschien overprikkelt?) en soms zelfs door mijn eigen gedachten. Ik werd op de basisschool een 'dromertje' genoemd. Over het algemeen denk ik wel introvert te zijn, wat ik toe nu toe gelezen heb is in ieder geval heel erg herkenbaar.

Louise
Door

Louise

op 11 November 2011

Alle 20 stellingen kan ik met ja beantwoorden, wist het eigenlijk wel. ;-) Groetjes, Louise

jouri
Door

jouri

op 30 November 2011

oeps op alle vragen heb ik waar ingevuld. Ik ben dus een ras introvert> Het verklaard ook heel veel dingen> het geeft me veel rust en energie teglijk. ben gewoon vrolijk onder. Sterker nog ik ben superblij om een introvert te zijn.

Marloes
Door

Marloes

op 30 November 2011

Hai Jouri, Introvert zijn heeft veel voordelen. Net als extravert zijn overigens, maar daar gaat deze site niet over :-). Groeten, Marloes

Mara
Door

Mara

op 28 December 2011

3 vragen met ja beantwoord dus het valt wel mee.

Arold Lammertink
Door

Arold Lammertink

op 6 January 2012

Hallo Marloes, Ik heb de de vragen doorgenomen en heb 6x met ja moeten antwoorden. Groet Arold

Rene
Door

Rene

op 12 January 2012

Hallo Marloes, Heb 17 vragen met ja moeten beantwoorden. Krijg steeds vaker het commentaar dat leidinggevende niet weet waarvoor ik inzetbaar ben. Omdat ik 'onderduik' tot iets af is... Ze vinden mij daardoor een ongeleid projectiel die uren consumeert zonder dat ze er grip op hebben.... Groet, Rene.

Marloes
Door

Marloes

op 14 January 2012

Hai Rene, Dat lijkt me vervelend! Wat bedoel je met dat je onderduikt tot iets af is? Hartelijke groet, Marloes

Elsz
Door

Elsz

op 30 January 2012

Hi Marloes, Verrassing: Ik kan 14 stellingen volmondig met Ja beantwoorden. Groetjes, Elsz

Marloes
Door

Marloes

op 5 February 2012

Hai Elsz, Het klinkt alsof je er zelf verbaasd over bent. Klopt dat? Hartelijke groet, Marloes

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 5 February 2012

Hoi Marloes! Eigenlijk wist ik al wel dat ik introvert was, maar deze test heeft het nogmaals voor me bevestigd. Ik heb 19 van de 20 stellingen met een 'ja' kunnen beantwoorden. Introversie is een hele mooie karaktereigenschap (want ja zo kun je het eigenlijk wel noemen, naar mijns inziens valt er vrij weinig aan te doen.. en dat moet je ook niet willen doen, want leven als een extravert als introvert zijnde sloopt je). Helaas wordt het tegenwoordig nog steeds ondergewaardeerd in de maatschappij. Op mijn stage krijg ik ook de feedback dat ik wat meer van mezelf moet laten zien (lees: mezelf meer moet openstellen), maar dat kost bij mij nu eenmaal veel tijd. Gelukkig hebben ze daar op mijn stage wel begrip voor. Groetjes, Marielle

Marloes
Door

Marloes

op 5 February 2012

Beste Mariëlle, Een introvert heeft inderdaad vaak in nieuwe situaties meer tijd nodig om zich thuis te voelen. Dit heeft alles te maken met de manier van informatie verwerken en de wijze waarop de hersenen van introverten reageren op nieuwe en onbekende prikkels. Fijn dat ze er begrip voor hebben op je stage. En er komt een moment dat het heel natuurlijk is op jouw stage waarop het heel natuurlijk is om jouw ideeën te delen en het voortouw te nemen op je eigen rustige en bescheiden manier. Hartelijke groet, Marloes

erna
Door

erna

op 6 February 2012

hallo Marloes, ik kom uit op een score van 19, dus behoorlijk introvert, maar dat wist ik eigenlijk al. Ben nu vooral bezig dit gegeven te accepteren, wat ik nog niet mee vind vallen in deze extraverte wereld. Jouw artikelen helpen daar wel bij! Ik vraag me iets af. Ik lees op de website dat je samenwerkt met Liesbeth Pennewaard, maar als ik haar google vind ik eigenlijk niets. Juist het stukje over de relatie introverteit-werk spreekt me aan, en ik vraag me af of ik niet wat meer uit mezelf kan halen. Doen jullie hier nog iets in?

Tine
Door

Tine

op 15 February 2012

Hoi Marloes, Wat ik al wist wordt hier bevestigd: een score van 18 volmondig ja en 2 twijfelgevallen. Groet, Tine

Maroes
Door

Maroes

op 18 February 2012

Hallo Tine, Dank voor je reactie. Dan zit je zeker aan de introverte kant :-). Groet, Marloes

Ramon
Door

Ramon

op 22 February 2012

Deze 10 mythen wilde ik even met jullie delen, ik weet zeker dat dit heel herkenbaar zal zijn! Myth #1 – Introverts don’t like to talk. This is not true. Introverts just don’t talk unless they have something to say. They hate small talk. Get an introvert talking about something they are interested in, and they won’t shut up for days. Myth #2 – Introverts are shy. Shyness has nothing to do with being an Introvert. Introverts are not necessarily afraid of people. What they need is a reason to interact. They don’t interact for the sake of interacting. If you want to talk to an Introvert, just start talking. Don’t worry about being polite. Myth #3 – Introverts are rude. Introverts often don’t see a reason for beating around the bush with social pleasantries. They want everyone to just be real and honest. Unfortunately, this is not acceptable in most settings, so Introverts can feel a lot of pressure to fit in, which they find exhausting. Myth #4 – Introverts don’t like people. On the contrary, Introverts intensely value the few friends they have. They can count their close friends on one hand. If you are lucky enough for an introvert to consider you a friend, you probably have a loyal ally for life. Once you have earned their respect as being a person of substance, you’re in. Myth #5 – Introverts don’t like to go out in public. Nonsense. Introverts just don’t like to go out in public FOR AS LONG. They also like to avoid the complications that are involved in public activities. They take in data and experiences very quickly, and as a result, don’t need to be there for long to “get it.” They’re ready to go home, recharge, and process it all. In fact, recharging is absolutely crucial for Introverts. Myth #6 – Introverts always want to be alone. Introverts are perfectly comfortable with their own thoughts. They think a lot. They daydream. They like to have problems to work on, puzzles to solve. But they can also get incredibly lonely if they don’t have anyone to share their discoveries with. They crave an authentic and sincere connection with ONE PERSON at a time. Myth #7 – Introverts are weird. Introverts are often individualists. They don’t follow the crowd. They’d prefer to be valued for their novel ways of living. They think for themselves and because of that, they often challenge the norm. They don’t make most decisions based on what is popular or trendy. Myth #8 – Introverts are aloof nerds. Introverts are people who primarily look inward, paying close attention to their thoughts and emotions. It’s not that they are incapable of paying attention to what is going on around them, it’s just that their inner world is much more stimulating and rewarding to them. Myth #9 – Introverts don’t know how to relax and have fun. Introverts typically relax at home or in nature, not in busy public places. Introverts are not thrill seekers and adrenaline junkies. If there is too much talking and noise going on, they shut down. Their brains are too sensitive to the neurotransmitter called Dopamine. Introverts and Extroverts have different dominant neuro-pathways. Just look it up. Myth #10 – Introverts can fix themselves and become Extroverts. A world without Introverts would be a world with few scientists, musicians, artists, poets, filmmakers, doctors, mathematicians, writers, and philosophers. That being said, there are still plenty of techniques an Extrovert can learn in order to interact with Introverts. (Yes, I reversed these two terms on purpose to show you how biased our society is.) Introverts cannot “fix themselves” and deserve respect for their natural temperament and contributions to the human race. In fact, one study (Silverman, 1986) showed that the percentage of Introverts increases with IQ. It can be terribly destructive for an Introvert to deny themselves in order to get along in an Extrovert-Dominant World. Like other minorities, Introverts can end up hating themselves and others because of the differences. If you think you are an Introvert, I recommend you research the topic and seek out other Introverts to compare notes. The burden is not entirely on Introverts to try and become “normal.” Extroverts need to recognize and respect us, and we also need to respect ourselves.

Marcus
Door

Marcus

op 8 March 2012

17 x Ja! Pfff... ga ik dan eindelijk mezelf eens begrijpen (en stoppen mezelf te veroordelen)?? Ik ben pas net op deze site beland, maar zal er nog vaak terugkeren. Heel erg bedankt dat je zo uitgebreid deze info wilt delen.

Barry
Door

Barry

op 15 March 2012

20 maal JA!! Wat ben ik blij met mijzelf.

`Johan
Door

`Johan

op 20 March 2012

13X Ja. Dus....

Vera
Door

Vera

op 2 April 2012

Bij alle 20 vragen volmondig ja! Heel herkenbaar dus. Fijne site met handige tips! Ik werk op een drukke uitgeverij en voel me vaak 'onaangepast' omdat ik niet heel graag zo maar wat erop los klets met jan en alleman, en me vaak in de lunchpauze terugtrek voor een wandeling buiten. Ook heb ik moeite me staande te houden in een vergadering (ik hoor mezelf dan praten, alsof ik boven mezelf hang en mezelf gadesla - heel irritant...). En ik ben vaak enorm vermoeid na verjaardagen en visites, al die mensen om me heen. Ik ga ook het boek 'Stil. De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen' maar eens lezen.

lisette
Door

lisette

op 11 April 2012

Net de test gedaan nav. een artikel in het blad Opzij. Ik vind mijzelf best een kletskous en dat kunnen mijn huisgenoten beamen! Toch de meeste vragen met een volmondig :waar beantwoordt. De overvolle feestjes of drukke verjaardagen bah! Mijn verjaardag vier ik ook het liefste niet of in een klein gezelschap. Ik moet ook niet zo nodig de hele dag mensen om me heen. Leuke test

Will
Door

Will

op 11 April 2012

Leuke test. Men schat mij vaker in als extrovert maar dat komt, denk ik, omdat ik in klein gezelschap wel vertel over wat me bezig houd en behoorlijk fel kan zijn over misstanden zoals ik ze ervaar. Van de onderstaande vragen was ik minder zeker of dit een 'ja' is: 10. Ik weet niet of mensen me mild en zachtaardig noemen, wel als iemand die betrokken is. 14. In een kleine groep, zo'n drie, vier personen kan ik snel reageren en - volgens hen - ook scherp maar in grotere bijeenkomsten denk ik eerst na; heb altijd het idee dat ik wat ik hoor moet laten bezinken. 17. Ik vind zo'n vol weekend soms wel leuk maar het maakt me wel moe. Ik probeer het dus te vermijden maar ja, ik heb ook veel vrienden en kleinkinderen en dan raakt een weekend al snel vol. 18. Vroeger kon ik gemakkelijker meer dingen tegelijk doen. Dat is wel minder geworden maar het gaat nog wel. 20. Ik heb niet echt een voorkeur voor een lezing of een workshop maar realiseer me dat ik ze vaak ontloop (of zelf geef, dat vind ik wel leuk, omdat ik dan een duidelijke rol heb en wat te vertellen) en liever een boek koop, dat lees en er met een ander over praat, als het me raakt.

elly
Door

elly

op 10 June 2012

hallo Marloes hoewel ik eigenlijk wel weet dat ik introvert ben, ben ik door de test nog veel meer over mijzelf (64) te weten gekomen. Ik ben niet gestoort, ik ben niet dementerend zoals mijn partner mij "fijntjes" laat weten als ik eens een keertje iets vergeet. Of als ik ik kompleet dichtslaat als hij ruzie zoekt), door hem discusieren genoemt) en ik echt nergens meer op reageer. Ik scoorde 18/20 uit bovenstaande test..

annemarie
Door

annemarie

op 5 July 2012

hi ik heb 12 uit 20, velen die mijn kennen, geven stempel extravert, maar het is introvert, wist het wel maar 12 uit 20 had ik niet gedacht

johan
Door

johan

op 31 July 2012

zo raar, soms extravert, maar grotendeels introvert. de omgeving waar alles in afspeelt heeft een grote rol. groetjes.

Frank
Door

Frank

op 7 November 2012

Bijna volledig introvert, 19 positief en 1 twijfel. Heel herkenbaar allemaal. Alleen en ongestoord werken, als het af is het pas af, meer dan 2 mensen vind ik al een te grote samenwerking, pas iets zeggen als er iets te zeggen valt, een rustige werkplek en meer denker en luisteraar dan doener.

Marjan
Door

Marjan

op 25 November 2012

17 van de 20 overduidelijk waar. Terwijl ik de afgelopen jaren ook juist heel veel extravert bezig ben geweest door veel voor groepen te staan (wat ik leuk vind om te doen) en in contact te zijn met mensen. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen. Maar toch blijf ik merken dat ik vrij makkelijk mijn 'introverte rust' kan verliezen door mijn eigen enthousiasme of het contact met anderen, wat ik zelf koppel aan mijn hooggevoeligheid. Hoe zou ik meer mijn rust kunnen behouden? Ik wil hier heel graag meer aandacht aan besteden, maar weet niet zo goed waar te beginnen...

Gerard
Door

Gerard

op 28 December 2012

19 van de 20 en 1 twijfel geval. Ik vind het prettig om deze site te lezen. Ik heb lang geprobeerd om meer extravert te zijn, maar ik ben er weer bewust van geworden dat ik met mijn introverte karakter specifieke kwaliteiten heb.

Adam
Door

Adam

op 12 February 2013

Volgens de test ben ik een extravert, 7 waar, 2 twijfels. Toch zie ik mijzelf als introvert of wellicht ambivert. Vooral in eerste contacten ben ik introvert, maar dat gaat meestal wel snel over. Bij sollicitaties heb ik al meerdere keren gehoord dat ze toch voor een extraverter persoon kiezen en dat vind ik erg vervelend, omdat het voelt als een persoonlijke aanval..

janny
Door

janny

op 18 February 2013

20 vragen waarvan 1 nee en dat was vraag 19,dus!!!,weer een intro,haha, maar wist ik al wel,maar toch leuk zo´n test.Concentreren,nee,ben ook nog eens een gaoot,maar voel me prima,ben graag alleen,en verveel me nooit.Conclusie een gelukkige,maar onbegrepen intro.

Pauline
Door

Pauline

op 6 March 2013

Heerlijk om zoveel introverten te zien die ervoor uitkomen. Weet je wat ik eens tot mijn grote verbijstering uit de mond van mijn leidinggevende hoorde bij een beoordelingsgesprek? "jij kunt nooit klantvriendelijk zijn, want je bent introvert."

Marle
Door

Marle

op 14 May 2013

Hoi Marloes, Wauw ik zit nu gewoon te huilen omdat ik er eindelijk achter ben waarom ik ben zoals ik ben. En omdat ik zo blij ben dat ik niet de enige ben die zich zo voelt. Dankjewel! Groetjes Marle

Marloes
Door

Marloes

op 15 May 2013

Hai Marle, Welkom bij de club! :-). Je bent zeker niet de enige. Hartelijke groet, Marloes

Gerd
Door

Gerd

op 5 June 2013

Hey Marloes, Ik heb net het boek van Susan Cain "Stil" gelezen. In dat boek staat idd deze test. Nu ik die voor de tweede keer lees, ben ik weer verwonderd wat dat boek voor mij betekent ! Ik wist niet dat sommige dingen waar ik zo mee worstel, gewoon bedoelen dat ik een introvert persoon ben en dat er niets mis is met me ! Het is mijn leven aan het veranderen en voelt zo goed aan; Kan ik miss nu eindelijk mezelf zijn ! Groetjes Gerd

Marloes
Door

Marloes

op 5 June 2013

Hai Gerd, Er is helemaal niets mis met je, je bent gewoon introvert. Dat is een mooie constatering! En wat fijn dat het boek van Susan je zoveel brengt. Hartelijke groet, Marloes

George
Door

George

op 8 September 2013

Marloes, Mijn score is 9 om 11 Ben 64 jaar.

Lucienne
Door

Lucienne

op 30 September 2013

wow..... ik dacht dat ik extravert was, maar scoorde 19/20.... en zeker na het lezen van de 10 mythen, moet ik hierbij erkennen dat ik een "echte" introvert ben! wat fijn om te lezen dat er een naampje voor mijn gevoelens bestaat :).... ik ben echter niet verlegen, heb mijn woordje goed klaar staan, en kan me door de prikkels om me heen vaak niet zo goed concentreren.... heb vaak het gevoel dat ik buiten de groep val, apart ben, onbegrepen... heb het in mijn hoofd allemaal goed op een rijtje, maar kan dit niet zo goed naar buiten brengen... kan genieten van absolute stilte, en verwonder me altijd over mensen die uren over zichzelf kunnen praten... ik hou ook niet zo van mensen, tenzij je in mijn hart zit ;) dan kan ik je dagen om me heen hebben! leuke test! ik zocht op "ik hou van alleen zijn" , omdat het voor anderen zo vreemd is lijkt wel! maar ik zie hier dat ik daar niet alleen in sta ;)

Marloes
Door

Marloes

op 30 September 2013

Beste Lucienne, je bent zeker niet de enige :-). Herkenbaar wat je schrijft. Hartelijke groet, Marloes

Ulrike
Door

Ulrike

op 14 October 2013

Hallo Marloes, Ik wist altijd al dat ik een introvert "tikje" had maar pas nu is mij duidelijk wat dit betekent. Zo vaak had ik het gevoel dat ik niet "normaal" was, eindelijk weet ik dat ik totaal normaal ben, maar dat ik gewoon deel ben van een minderheid die "introvert" heet.

Marloes
Door

Marloes

op 25 October 2013

Beste Ulrike, Dat klopt, je bent normaal :-). En sommige Amerikaanse schrijvers zeggen dat zelfs de meerderheid (51%) van de mensen introvert is, maar dat ze zich heel goed hebben aangepast aan de extraverte norm. Dat vind ik altijd een heel bijzondere gedachte. Hartelijke groet, Marloes

Syp
Door

Syp

op 13 November 2013

Eindelijk kan ik een naam plakken op mijn 'gebreken'. Alles klopt ineens, de puzzelstukjes vallen in elkaar. Gevoel van opluchting.

Marloes
Door

Marloes

op 14 November 2013

Beste Syp, Wat goed om te horen. En weet dat jouw 'gebreken' ook jouw kwaliteiten zijn waarmee je enorm succesvol kunt zijn. Hartelijke groet, Marloes

Het extraverte ideaal. | Betty's leestips
John
Door

John

op 28 November 2013

Ben op de punten ong. 50/50 maar ik moet zeggen dat ik mezelf toch mijn hele leven al introvert voel. Bij veel dingen in het dagelijks leven dacht ik dat ik 'gek' was, omdat ik ze niet durf, of niet graag doe. Nu ik deze lijst lees zie ik dat ik niet gek ben, maar dat veel meer mensen dit hebben. Hieraan merk je toch dat er in het dagelijks leven vanuit de extravert wordt gedacht, en van iedereen verwacht dat hij of zij extravert is. Jammer, maar de realiteit.

Kyra
Door

Kyra

op 30 November 2013

16/20, zoiets had ik al verwacht :) Ik ben introvert, alleen met een hoop concentratieproblemen en onordelijkheid, waardoor stellingen als "ik kan me goed concentreren" en "Ik hou er niet van om meerdere dingen tegelijk te doen" niet opgaan. Ik ben 15 jaar.

mieke
Door

mieke

op 10 December 2013

'k Las je artikel omdat ik steeds van m'n zoon vond dat ie introvert is. 'k Heb daar nooit negatieve gevoelens over gehad. Ik moest vroeger wel zoeken naar een manier om te weten wat er in dat kinderhoofdje steeds omging, want, met sommige onderwijzeressen (ja, enkel de vrouwelijke) had hij problemen. Hij liet daarover niks merken. De leerkrachten des te meer... Dit al van in de kleuterklas. Eigenlijk deed hij daar helemaal niet moeilijk, maar de volwassenen konden niet goed met hem opschieten (wellicht omdat hij zich niet liet opjutten en dan een kort maar duidelijk antwoordje klaar had). En dit, jazeker, waren dus mensen in het onderwijs (...) Ondertussen is hij volwassen. Hij vond z'n weg en voelt zich goed. Maar... als ik de test doe, merk ik dat ook ik introvert zou zijn... dohhhh... Dàt, had ik helemaal niet verwacht. Maar ach, of ik nu in- of ex- ben, maakt niet uit. Ik, die m'n zoon zo dikwijls vergeleek met mijn vader, zijn opa dus, heb nooit gedacht dat ook ikzelf in die puzzel zit... Hoewel ik er niet van hou 'ingekaderd' te worden, heeft het toch iets charmants, vind ik. En verder??? Doe ik gewoon m'n ding...

meg
Door

meg

op 5 January 2014

Uit de test blijkt dat ik voor 80% introvert ben. Wat me opviel over het "alleen werken"... Werk het liefst zoveel mogelijk solo dit is echter in tegenstelling met mijn verschillende assessment testen "goed voor samenwerkingsverband". Gelukkig niet meer alleen op de wereld ...

admin
Door

admin

op 6 January 2014

Beste Meg, Dank je voor jouw reactie. Je kunt een geweldige samenwerkingspartner zijn als je introvert bent. Mits je voldoende tijd alleen hebt om jouw taken voor de groep uit te voeren. Veel introverten werken graag samen met anderen aan projecten, zolang ze voldoende solo tijd hebben. Is dit herkenbaar voor jou? Hartelijke groet, Marloes

Annemarie
Door

Annemarie

op 25 January 2014

Dag Marloes, Zojuist de test gemaakt, voor 75% introvert. Misschien wordt het nu tijd de strijd met mezelf op te geven en gewoon te zijn wie ik ben. Het is een fijn gevoel om te weten welke richting op kan zoeken. Dank je wel. Hartelijke groet, Annemarie

Vera van Os
Door

Vera van Os

op 29 January 2014

Nou een score van 100% spreekt wel voor zich. Dankje voor de info ik ga me eens verdiepen...... Warme groet, Vera

Carlijn
Door

Carlijn

op 22 March 2014

Ik herken me in 10/20 stellingen, in 1 à 2 ben ik beide en de rest het tegenover gestelde. Vrienden en familie omschrijven me als heel spontaan, enthousiast, outgoing en rechtdoorzee. Tegelijkertijd laten ze me van tijd tot tijd ook alleen op mijn kamer, omdat ze weten dat ik dat nodig heb. De test lijkt me dus wel een beetje kloppen :)

Jeroen
Door

Jeroen

op 29 March 2014

16/20... niet geheel onverwacht. Maar begin me er nu pas in te verdiepen.. dan is het toch prettig om de 'bevesteging' te hebben..

Pepijn
Door

Pepijn

op 6 April 2014

Ik zit zo rond de 13 van de 20, maar het is een beetje kip ei verhaal, ben ik vaker verlegen(gespannen) omdat ik introverte eigenschappen heb of andersom. Ik ben ook wel eens extrovert, dus t blijft al met al lastig te duiden. Ik denk dat t n kwestie is van acceptatie en dat kost tyd

Elles
Door

Elles

op 10 May 2014

Bij mij is het antwoord op alle vragen ja.

Janice
Door

Janice

op 29 June 2014

Hoi Marloes ik heb 13 vragen met ja beantwoord. Ik wist wel dat ik de introverte type ben. Ik wil me daarin veranderen. Ik ben te afwachtend en terughoudend. Ik laat anderen altijd het woord doen. Ik worstel met hoe ik iets zal overbrengen in een groep. En als ik iets zeg dan zijn t niet meer als 2 regels. Discussies vermijd ik omdat ik niet weet hoe mij daarin uit te spreken. Dat vind ik nogal lastig. Op mijn werk moet ik vaker gesprekken voeren en ik moet daarom hierin verandering gaan brengen. Ik heb me zelf leerdoelen gesteld om hier een begin mee te maken. T zal niet makkelijk zijn geloof ik maar ik wil er voor gaan. Ik kijk altijd naar collega's die geen drempel over hoeven te stappen en zo vlot hun verhaal kunnen overbrengen. Ik wou dat ik dat ook kon. Maar daar ga ik nu een begin mee maken.

Marloes
Door

Marloes

op 29 June 2014

Beste Janice, Dank je wel voor jouw bericht. Vaak wordt de drempel een stuk lager als je gaat richten op jouw natuurlijke meerwaarde als introvert in een groep. Het hoeft dan helemaal niet moeilijk te zijn om spreken in een groep. In tegendeel. Vaak wordt het dan leuk en ontspannen. Succes! Hartelijke groet, Marloes

Bella
Door

Bella

op 7 September 2014

Dit is een poos geleden geschreven, maar je kunt dit niet veranderen, nee nooit. wat je wel kunt doen is je bepaalde gedragingen aanleren. Introvertie is prachtig, gebruik het in je voordeel en leer dingen erbij. Leer bijv. wel te spreken en als iemand je onderbreekt zeg dan beleefd dat je graag uitpraat. Eis dat podium op! Geloof me extraversie heeft ook haar nadelen.

Do
Door

Do

op 31 July 2014

Beste Marloes, Zo'n 17 van de 20 stellingen zijn op mij van toepassing. Ik ben net afgestudeerd als psycholoog en praat graag met mensen over hun problemen. Ik vind het fijn als ik hen een stapje verder heb kunnen helpen. Presentaties vind ik verschrikkelijk al schijn ik erg rustig over te komen. Na zo'n presentatie ben ik vaak helemaal kapot en wil ik echt even bijkomen, het liefst alleen. Ook familieweekenden vind ik energieslurpend. Ik ben denk ik zeker introvert, maar ik ben ook een sociaal persoon. Ik sta graag voor anderen klaar, ook als het vreemden zijn. Gaat dat wel samen met introversie? Ik ben erg meelevend en hoogsensitief. Ik werk graag alleen, maar vind het dan ook wel fijn om muziek aan te hebben. Alleen geen geklets van de radio, dat geeft afleiding. Mijn moeder vind het duidelijk lastig dat ik niet zo'n behoefte heb om meer vrienden te maken ( ik heb 2 goede vriendinnen en een leuke vriend), terwijl ik er zelf niet zo'n probleem mee heb. Het lijkt alsof de buitenwereld introverten afkeurt en ik mezelf moet aanpassen, maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet.

Marloess
Door

Marloess

op 7 September 2014

Hi Do, Herkenbaar wat je schrijft. Introversie heeft niets te maken met hoe attent je bent of de mate waarin je voor anderen klaarstaat. Je zult het vaak wel op een andere manier doen dan extraverten omdat je ook tijd alleen nodig hebt. Ik kan me voorstellen dat je jezelf niet wilt aanpassen. En dit hoeft ook niet. Je hebt als introvert genoeg te bieden door gewoon jezelf te zijn. Dat zie ik elke keer weer. Hartelijke groet, Marloes

John
Door

John

op 18 October 2014

14 van 20 vragen kan ik met ja beantwoorden.

Kirsten
Door

Kirsten

op 23 October 2014

Ik kon 16 van de 20 met ja beantwoorden. Degene die ik met nee beantwoordde heeft ook een reden. Stelling 9 heb ik met nee beantwoord, omdat ik grote verjaardagen geen probleem vind, zolang ik maar niet met iedereen tegelijk hoef te praten. Stelling 16 had ik vroeger alleen problemen mee, maar nu niet meer, omdat ik het al redelijk vaak heb gedaan. Bij stelling 19 had ik ook nee, want concentreren is een groot probleem voor mij, omdat ik snel afgeleid ben en stelling 20 is het meer dat ik liever iets aan het doen ben met mn handen. Het enige probleem is dat ik niet van samenwerking houd haha. Daarom herken ik mezelf wel echt als introvert. Als ik in een grote groep ben voel ik me altijd snel mentaal uitgeput, omdat ik telkens zoveel moet praten met iedereen. Ook houd ik ervan als ik alleen ben en als iedereen dan weer thuis is en me bestormd met vragen of verhalen wordt ik altijd heel snel geirriteerd en kan ik gauw kortaf en boos reageren haha.

Mick
Door

Mick

op 28 October 2014

20/20, sta er niet van te kijken.. Wel leuk om te zien dat er toch wel degelijk meer mensen zijn die op deze manier in het leven staan. Leuke test, nu weet ik het zeker! :)

Frank
Door

Frank

op 31 October 2014

Bij de test kwam ik uit op zeker 15 keer ja. Zeer herkenbare stellingen. Ik schrijf me graag in voor je artikelen. Ben benieuwd.

Emeli
Door

Emeli

op 6 November 2014

Bij mij kwam uit de test: 15 waar 5 niet waar Ben vaak heel nerveus als ik presentatie doe en na die tijd ben ik ook helemaal kapot. Ondanks dat het de laatste keer best goed ging. Had een 8. Ik vind het vaak fijn om alleen te zijn, om me even op te laden. Alleen werken vind ik vaak ook fijner dan dat ik in drukte moet werken. Ik vind het ook vaak moeilijk om in een groep te praten, maar gaat wel wat beter. Verder ben ik vaak rustig en stil, maar dat komt omdat ik het zelf fijner vind. Ik wil altijd wel mensen helpen, om ze positief te houden in hun doen en laten. Werd vaak afgewezen, omdat ik gewoon heel nerveus overkom. Maar dan heb ik het idee dat ik voor mensen moet veranderen Terwijl ik gewoon mezelf ben. Ik had ook niet veel vrienden, maar ben wat socialer geworden waardoor ik nu 4 hele goede vrienden heb

Jeroen
Door

Jeroen

op 8 December 2014

Ik hoef die vragen niet eens te beantwoorden. Ik heb een IQ van 137 en ik werk bij de gemeente. Ik heb altijd al problemen gehad bij deze werkgever, omdat ik ontzettend kritisch ben. Ik moest dan ook altijd persoonlijkheidscursussen volgen. Nu doe ik mijn mond gewoon niet meer open en sindsdien ben ik een voorbeeldig werknemer. Ik weet dat collega's me vaak raar aankijken, omdat ze geen idee hebben waar ik het over heb, maar ik ben vaak al mijlenver in mijn gedachtengang en zij zijn nauwelijks van de start vertrokken. Ik heb dan ook moeite om mijn gedachten in hapklare brokjes te verwoorden aan andere mensen. Verder ben ik ontzettend graag alleen en vind ik de binnenkant van mijn hoofd veel interessanter dan de wereld om me heen. Ik merk wel dat hoe meer ik leer en me eigenlijk verwijder van de extraverte mens hoe introverter ik word. Ik werk ook maar 3 dagen, want veel geld hebben daar heb ik niet zoveel mee. De meeste mensen staan daar raar van te kijken. Hoewel ik vroeger veel vrienden had, was het altijd zo dat na een tijd als er bijvoorbeeld een derde bij kwam, zij vaak met zijn tweeën eindigden en ik alleen stond. Toen weet ik dat aan mezelf, maar ik ben er al een tijd achter dat het ligt aan dat ik op een heel andere golflengte zit. De weinige vrienden die ik heb, zijn ook allemaal behoorlijk tot zeer intelligent en de meesten zijn ook introvert. Als ik niet intellectueel geoprikkeld wordt dan weet ik al dat het uiteindelijk verwatert (van beide kanten) dus vaak begin ik er niet eens aan of het moet een omgang met een specifiek doen zijn (bijvoorbeeld darten, poolen of een keertje stappen). Ik ben zeer trots dat ik introvert ben en daar kom ik graag voor uit. Ik vind introvert zijn vele malen aantrekkelijker dan extravert zijn! Enne voor degenen die moeite hebben met hun plaats vinden/ zichtzelf te accepteren: ben altijd trots op wat je zelf kunt en nooit jaloers op wat een ander kan!! Groetjes, Jeroen

Mar
Door

Mar

op 3 January 2015

Ik had 18 van de 20 'waar'. Ik vind mezelf ook wel een beetje introvert, maar dat het zo erg was wist ik niet. Ik werk nota bene in het onderwijs :-D. Het grappige is dat ik me in een groep mensen waarbij ik me op mijn gemak voel (bijvoorbeeld mijn collega's), het hoogste woord kan hebben. Tijdens vergaderingen ben ik vaak actief terwijl de meerderheid passief zitten te luisteren. Dat is toch behoorlijk extravert. Maar ik heb bij een psych. onderzoek ook wel eens gehoord dat ik een 'kat uit de boom kijker' ben.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down