Nog wat leuks gedaan dit weekend? En andere ongemakkelijke vragen

Er zijn soms van die vragen waar je niets mee kunt. Waarvan je niet weet hoe je erop moet reageren of waarvan je dichtslaat.

Twee van dit soort ongemakkelijke vragen die introverten vaak noemen zijn:

1. Nog wat leuks gedaan dit weekend?

Het lijkt een heel simpele vraag, maar veel introverten vinden het lastig om hem te beantwoorden.

Ten eerste omdat ze vaak niet zo actief zijn in een weekend als hun extraverte collega’s. Ze hebben het weekend nodig om uit te rusten en om bij te komen van de week. Ze zijn bang dat als ze dit vertellen, ze saai overkomen.

Ten tweede vinden ze het onderwerp waar ze over nadenken veel interessanter dan wat ze doen. Hun focus ligt helemaal niet op hun activiteiten waardoor ze niet zo snel bij hun herinneringen komen over het weekend.

Zie ook: Hoe zorg je dat je niet met een mond vol tanden staat bij beleefdheidsvragen?

2. Wat is jouw passie?

Een groot aantal introverten kan ook helemaal niets met de vraag over wat hun passie is. Het is een vraag die niet aansluit bij hun beleving. Ze halen voldoening uit hun werk bijvoorbeeld omdat ze van betekenis zijn voor anderen of omdat ze een bijdrage leveren.

Wat te doen als je deze ongemakkelijke vragen krijgt

Als je blokkeert bij deze twee vragen is een handige aanpak om de vragen in jouw hoofd te vertalen, zodat de vragen wel bij je aansluiten en je ze gemakkelijker kunt beantwoorden.
Bijvoorbeeld: “nog wat leuks gedaan dit weekend?” wordt “wat heeft je beziggehouden dit weekend?” En: “wat is jouw passie?” wordt “wat geeft jou voldoening in je werk?”.
De vraag wordt dan veel gemakkelijker om te beantwoorden omdat de vraag aansluit bij jouw belevingswereld.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer Lezen?