Video: wat verwacht een extravert als hij vraagt of je mee denkt?

Een extraverte collega vraagt je om mee te denken. Je hebt tijd en helpt graag.

Dus je zegt graag ‘ja’ tegen zijn verzoek.

Anderhalf uur later vraag je je af waarom je in hemelsnaam ‘ja’ hebt gezegd.

Je extraverte collega was alleen maar aan het woord. Hij liet nauwelijks ruimte aan jou om te reageren. Het leek of hij alleen maar geïnteresseerd was in zijn eigen verhaal en nauwelijks oor had voor jou.

Nu ben je uitgeput en vraag jij je af waarom hij jou gevraagd heeft. Je hebt niet het idee dat je iets hebt kunnen bijdragen. In tegendeel. Je hebt zelfs het idee dat jouw extraverte collega ook nog eens teleurgesteld is in jou.

Wat is hier aan de hand?

Wat verwachtte jouw extraverte collega eigenlijk van jou toen hij vroeg om mee te denken?
Ik ging te raadde bij Dick Otter van Lef Consult. Dick verzorgt al meer dan 15 jaar training in de jungiaanse typologie in binnen- en buitenland. Binnen de jungiaanse typologie is introvert– extravert een belangrijke dimensie.

Hij heeft een boek geschreven ‘jij maakt het verschil: toepassing van de Jungiaanse Typologie binnen het onderwijs’. Een compact boek dat praktische tips geeft hoe je het beste uit mensen haalt.

Ik vroeg Dick hem hoe je als introvert jouw extraverte collega kunt ondersteunen in zijn denkproces. Wat heeft hij dan van jou nodig?

Dick is zelf extravert

Hij geeft in de video 3 praktische tips hoe je als introvert jouw extraverte collega kunt ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Een extra reden om de video te bekijken zijn de geweldige illustraties van Nicole Offenberg. Echt de moeite waard. De prijsvraag die Dick noemt in zijn wedstrijd is inmiddels beëindigd. Je kunt hier niet meer aan meedoen. 

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer Lezen?