MasterClass-Serie: Verzilver jouw natuurlijke voorsprong als introvert

Leer hoe je als introvert op een natuurlijke manier bijdraagt en stap-voor-stap jouw invloed vergroot in je werk, zelfs als je in gesprek bent met dominante collega’s, bij onverwachte vragen of in onbekende situaties met nieuwe mensen
Ik doe mee 

Beste Introvert,

Wil jij de vaardigheid ontwikkelen om op elk moment dat jij dit wilt een goede indruk te maken?


Dan is de MasterClass-serie echt iets voor jou.


Ik leer je in deze MasterClass-serie om jouw natuurlijke voorsprong als introvert te verzilveren.


Als jij je abonneert op de MasterClass-serie dan ontvang je elke maand een nieuwe MasterClass.


In elke MasterClass staat een situatie centraal die veel introverten lastig vinden. Denk aan het omgaan met dominante collega's, het voorstelrondje, bellen naar vreemden of jezelf profileren in een sollicitatiegesprek.


Kenmerkend voor de MasterClasses is dat ze een mix bevatten tussen verhelderende inzichten over hoe het bij jou werkt als introvert in combinatie met krachtige tips en strategieën om op een eenvoudige en natuurlijke manier je punt te maken.


Veel van de inzichten, concrete tips en strategieën die ik je leer in de MasterClass kun je nergens anders vinden. Ook niet in boeken over introversie zoals de boeken van Susan Cain en Mari Olsen Laney.

Ervaar als vanzelf meer ontspanning en zelfvertrouwen

Dit is mijn doel met de MasterClass

Ik wil dat je zodra je de video van de MasterClass beluistert of de transcriptie leest, je direct meer ontspanning en zelfvertrouwen ervaart en zin hebt om aan de slag te gaan. Mijn cursisten noemen dit het Marloes-effect :-).


Ik laat jou in de MasterClasses op een nieuwe manier naar de wereld kijken waardoor je als vanzelf jouw introverte kracht en meerwaarde ervaart zonder ook maar van jouw stoel af te komen.


Ik wil daarnaast dat jij de unieke aanpak die je leert tijdens de MasterClasses meteen de volgende dag in kunt zetten om jouw impact en invloed te vergroten in jouw werk zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.


Integendeel!


Het is zelfs heel eenvoudig.  Het vraagt slechts 2 dingen van jou: 


Dat je inzicht hebt in hoe het werkt bij jou als introvert en bij jouw extraverte gesprekspartner. Met andere woorden: wat is jouw natuurlijke manier van denken, communiceren en besluiten nemen als introvert en hoe gaat dit in zijn werk bij extraverten?

Een eenvoudige en concrete aanpak om jouw natuurlijke voorsprong als introvert te verzilveren. Een aanpak die rekening houdt met jouw manier van denken en communiceren als introvert zodat je het als vanzelf in de praktijk gaat brengen.

Beide zaken komen aan de orde in de MasterClass-serie.


Want als je inzicht hebt in jouw natuurlijke voorsprong en weet hoe je deze kunt verzilveren, dan kun je gesprek na gesprek, bijeenkomst na bijeenkomst jouw impact en invloed vergroten. Zelfs zonder veel te zeggen.


Enkele van mijn cursisten zijn nog steeds niet meer dan anderhalve minuut aan het woord, maar worden geroemd door hun collega’s om hun professionele en waardevolle bijdrage. Als zij praten is iedereen stil en noteren ijverig wat ze zeggen.

Deze aanpak verschilt van assertiviteitstrainingen 

of persoonlijke effectiviteitstrainingen.

Veel introverte professionals hebben -al dan niet verplicht- een assertiviteitstraining of een training op het gebied van persoonlijke effectiviteit gevolgd voor hun werk.


De aanpak die je in de MasterClass-serie leert is anders. De aanpak die je leert is specifiek afgestemd op jouw natuurlijke manier van denken en communiceren als introvert. Je leert dus geen kunstje. Het in de praktijk brengen van de aanpak is daarom vaak gemakkelijk, voelt natuurlijk en ontspannen.

Eén van de grootste misverstanden is dat wanneer je als introvert succesvol wilt zijn jij je extravert moet gedragen.

Een van de grootste misverstanden is dat wanneer je als introvert succesvol wilt zijn dat jij je extravert moet gedragen. Dat je net zo als hen moet communiceren: snel, kritisch, ad rem en stellend.


Dit is helemaal niet waar. Mijn dagelijkse werk bestaat uit het trainen van introverte professionals. Zowel bij grote organisaties als universiteiten, zorgverzekeraars, banken als bij de overheid zoals gemeenten, ministeries en waterschappen.


Inmiddels heb ik 100-den introverte professionals getraind en ervaar ik elke keer weer dat het vergroten van jouw impact en invloed als introvert eigenlijk heel eenvoudig is als je eenmaal weet hoe je het op een natuurlijke manier kunt doen. Je hoeft geen kunstje te doen waar jij je ongemakkelijk bij voelt.

Je hoeft geen kunstje te doen waar jij je ongemakkelijk bij voelt

 

Video opname van de Masterclass

Je kunt de video downloaden op jouw eigen computer


Je kunt de video opname rustig bekijken in jouw eigen tijd en tempo en zo vaak als je wilt


Het transcript van de Masterclass

De MasterClasses zijn letterlijk uitgeschreven voor degene die liever lezen


Het transcript is professioneel vormgegeven zodat je met plezier en gemak de inhoud van de Masterclass tot je kunt nemen.


  

Hand-out met de samenvatting

Alle inzichten en tips overzichtelijk bij elkaar 


In deze hand-out staan alle inzichten en tips overzichtelijk op een rij op 1 A4 zodat je het er snel bij kunt pakken in de voorbereiding van gesprekken en vergaderingen.

Deze Masterclasses staan komend jaar op het programma

Mei 2024

 

Vergroot jouw impact door de juiste vragen

Jezelf profileren door op een slimme manier vragen te stellen


Vragen stellen is een uitstekende manier om je te profileren en jouw impact te vergroten in overleggen en gesprekken. Ook als je nog niet helemaal thuis bent in een onderwerp.  

In deze MasterClass leer ik je hoe je dit doet op een manier die voorkomt dat mensen je glazig aankijken na je vraag, jou als iemand zien die alleen maar beren op de weg ziet. Of geen verstand van zaken heeft en daarom zoveel vragen stelt. 


Introverte professionals die dit toepassen gaven aan dat ze vaak complimenten kregen van collega’s voor hun constructieve en inhoudelijke bijdrage. 

Juni 2024

 

Tem de innerlijke criticus

Veel introverten hebben een sterke innerlijke criticus. Jouw innerlijke criticus is dat stemmetje in jouw hoofd dat voortdurend commentaar levert. De innerlijke criticus zorgt ervoor dat je spanning ervaart, maar ook dat je piekert na afloop van een gesprek en maar blijft herkauwen of je wel het juiste hebt gezegd.


In deze MasterClass leer ik jou hoe de innerlijke criticus werkt. Welke ingenieuze strategieën hij gebruikt en wat je hier tegen kunt doen.

Juli 2024

 

Ontdek jouw natuurlijke voorsprong als introvert

Als jij op een natuurlijke manier invloed wilt uitoefenen en jezelf wilt profileren zonder je ongemakkelijk te voelen, dan is het belangrijk om zicht te krijgen op jouw natuurlijke voorsprong als introvert. In deze MasterClass leer ik jou de unieke aanpak die ik afgelopen jaren heb ontwikkeld om de natuurlijke voorsprong van introverten te ontdekken en onder woorden te brengen. Dit leer je nergens anders.

Augustus 2024

 

Omgaan met onverwachte vragen

Elke introvert kent wel van die situaties waar je dichtslaat omdat je geconfronteerd wordt met onverwachte vragen, kritische opmerkingen of situaties die je niet zag aankomen.


Leer in deze MasterClass hoe jij adequaat reageert, ook als je niet meteen een antwoord hebt. (deze aanpak gaat verder dan dat je zegt: ik moet er nog even over nadenken).

September 2024

 

Doorbreek de impasse met dominante collega's

Veel introverten vinden de stellige, kritische en soms botte manier van communiceren van dominante collega's niet prettig. Het geeft soms zoveel spanning dat ze blokkeren of afhaken.


Hoe zou het zijn als je adequaat kunt reageren in gesprek met dominante collega's zonder jezelf te forceren of extravert voor te doen? Hoe je dit doet, leer ik je in deze MasterClass.

Oktober 2024

 

Leiden van vergaderingen

Veel introverte voorzitters van vergaderingen vinden het lastig om te bepalen wanneer ze moeten ingrijpen, zeker bij langdradige en dominante sprekers. Ook worstelen ze er mee hoe ze ervoor kunnen zorgen dat elke deelnemer aan het woord komt, zonder dat de vergadering uitloopt.


In deze MasterClass laat ik je zien hoe je vergaderingen voorzit op jouw eigen vriendelijke en bedachtzame manier en binnen de tijd blijft. Zelfs als er praatgrage mensen in jouw vergadering zitten.

November 2024

 

Verkopen voor introverten

Verkopen is een belangrijke vaardigheid tegenwoordig. Je moet jouw idee kunnen verkopen in een vergadering, jezelf tijdens een sollicitatiegesprek of jouw dienst en producten als ondernemer.


Hoe doe je dit nu als introvert op een manier die bij je past en integer voelt? Daar gaat deze MasterClass over. Ik leer je op een andere manier naar verkopen kijken zodat het niet langer spanning oproept, maar het zelfs leuk wordt.

December 2024

 

Overleef het voorstelrondje

Veel introverten ervaren spanning tijdens het voorstelrondje. Ze raffelen hun verhaal af of blokkeren zelfs. Dit is niet nodig met de juiste voorbereiding.


In deze MasterClass leg ik uit hoe je dit doet. Deze manier van voorstellen kun je in allerlei situaties gebruiken dus bijvoorbeeld ook aan het begin van een training, in een netwerkbijeenkomst, nieuwe projecten of in gesprek met nieuwe klanten.

Januari 2025

 

Omgaan met jouw leidinggevende

In deze MasterClass staat het omgaan met ‘goede indruk’- stress centraal.


Iets dat veel introverte professionals ervaren in contact met hun leidinggevende, maar bijvoorbeeld ook met andere mensen die hoger staan dan zij in de hiërarchie van de organisatie. Denk aan bestuurders, directeuren of andere managers. Dit zorgt er vaak voor dat ze minder deelnemen aan een gesprek of vergadering dan ze voor ogen hebben.

In deze MasterClass geef ik tips om dit te voorkomen.

Februari 2025

 

Een waardevolle bijdrage leveren, ook als je nog geen mening hebt

Als introvert heb je tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties. Meestal kijk je eerst de kat uit de boom en blijf je op de achtergrond. Totdat je voldoende weet over de situatie om naar jouw gevoel adequaat te reageren. Dan komt voor jou het natuurlijke moment om jouw ideeën naar voren te brengen. 


Dit is niet altijd handig. Zeker niet als jouw extraverte collega’s in zo'n eerste bijeenkomst al volop discussiëren, ideeën over en weer gaan, en er fundamentele besluiten worden genomen die nog moeilijk zijn terug te draaien.

In deze MasterClass leer ik jou hoe je toch al kunt reageren in dit soort situaties en kunt bijdragen, ook als je nog geen idee hebt welke kant het opgaat.

Maart 2025

 

Hoe voorkom je negatieve beeldvorming?

Extraverten interpreteren het gedrag van introverten regelmatig verkeerd.


Ze vinden jou bijvoorbeeld passief, niet deskundig, assertief of besluitvaardig genoeg. Gelukkig kun je dit soort beeldvorming eenvoudig voorkomen. En meer dan dat. Door kleine aanpassingen in wat je zegt en doet, gaan extraverten jouw deskundigheid juist zien en waarderen. Zonder op te scheppen of je anders voor te doen.

April 2025

 

Presenteren voor introverten: hoe je op een natuurlijke manier voor een groep staat.

Een presentatie geven is voor veel introverten op zich niet zo’n probleem. Dat kun je immers voorbereiden.


Veel lastiger is het om op de juiste manier te reageren op wensen, opmerkingen en vragen uit het publiek, zeker als er veel extraverten aanwezig zijn. Dit is voor veel introverten een uitdaging. In deze MasterClass leer ik je hoe je hier adequaat mee omgaat. 

Naast de MasterClass ontvang je ook

het boek 'De Succesvolle Introvert'
Dit boek is een uitwerking op papier van de online training ‘Natuurlijk Zichtbaar als Introvert’ die ik ruim 3 jaar heb verzorgd en waar mensen 300 euro voor betaalden.


Alleen deelnemers aan de MasterClass-serie ontvangen het boek.


In dit boek bespreek ik hoe je in 5 stappen een persoonlijk draaiboek ontwikkelt waarmee je altijd goed voorbereid bent als je naar een gesprek of bijeenkomst gaat. Ook als je maar weinig tijd hebt voor de voorbereiding.


Ik laat je in het boek zien hoe jij jezelf als introvert op een natuurlijke manier stevig neerzet en jouw invloed vergroot.

Het boek ontvang je zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen een week in de brievenbus.

In het boek komt onder andere het volgende aan de orde:


 • Welke 3 mechanismen actief worden bij jou als introvert waardoor je blokkeert of een drempel ervaart als spreker (slechts weinig introverten hebben kennis van deze mechanismen waardoor het plotseling oplopen van de spanning hen blijft overvallen).
 • Waarom veel introverten goede sprekers zijn, maar ze het toch benauwd krijgen of blokkeren als ze hun kennis en ideeën willen delen in een groep.
 • De eerste stap om snel de spanning naar beneden te brengen (als je deze vaardigheid leert, dan heb je daar elke dag plezier van).
 • Hoe jouw innerlijke criticus (dat is dat stemmetje in je hoofd dat voortdurend commentaar op je levert) er voor zorgt dat je niet goed uit de verf komt in gesprekken, vergaderingen en presentaties. Zodra je zijn rol leert herkennen, beperk je zijn invloed al.
 • Hoe jij je inhoudelijk zo kunt voorbereiden dat je zelfs in de meest chaotische vergaderingen de draad van je verhaal vasthoudt.
 • Herken het moment waarop je als introvert het best uit de verf komt als spreker en wanneer het inbrengen van jouw ideeën als vanzelf gaat (en leer wat je kunt zeggen of doen als dit moment nog niet gekomen is zodat je toch een bijdrage hebt in gesprekken en vergaderingen).
 • Hoe je snel helderheid (binnen 15 minuten of eerder) krijgt over wat je wil zeggen, ook al heb je nog tientallen losse eindjes in jouw hoofd.
 • De manier om te voorkomen dat je warrig overkomt, zelfs op momenten dat extraverte collega’s je onderbreken of kritische vragen stellen.
 • Belangrijke verschillen tussen hoe introverten en extraverten denken en communiceren. Als je dit weet, is het zoveel gemakkelijker om krachtig over te komen in gesprekken en vergaderingen zonder jezelf te forceren of extravert voor te doen.
 • Hoe je kunt inbreken of er tussen kunt komen in een discussie tussen extraverte collega’s, op een natuurlijke manier (grote kans dat als je deze tip toepast dat jouw extraverte collega’s dit enorm waarderen!).
 • Hoe je juist profijt kunt hebben als introvert van chaotische vergaderingen. Als je dit op de juiste manier doet, zullen jouw extraverte collega’s je niet alleen dankbaar zijn, maar wordt het ook gemakkelijk om jouw kennis en ideeën in te brengen.
 • 5 templates aan de hand waarvan de voorbereiding op vergaderingen en bijeenkomsten een soort invuloefening worden. Gemakkelijker dan dit kan het niet worden.
 

Dat is niet het enige

Als je een abonnement neemt op de MasterClass-serie dan:


 • Ontvang je (uiteraard) elke eerste week van de maand de opname van de MasterClass, de transcriptie en de samenvatting per mail.
 • Mag jij mij jouw vragen stellen per mail over bijvoorbeeld het ontdekken en verzilveren van jouw natuurlijke voorsprong als introvert, krachtig communiceren en omgaan met extraverte collega’s. Je krijgt dan een persoonlijk antwoord van mij.

En zo nu en dan zal ik extra bonustips sturen over bijvoorbeeld hoe je snel een presentatie voorbereidt, een overzicht van introverte kwaliteiten of snelle strategietips.

Ervaring deelnemers

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Ik heb het persoonlijk draaiboek sinds die tijd altijd in mijn tas"

De vergaderingen waren echt vreselijk. Ik zat in een team van 7 personen en 5 daarvan waren dominant.


Ik bereidde de teamvergaderingen altijd grondig voor. Ik wist altijd precies wat ik wilde zeggen, maar merkte elke keer dat door de manier van overleggen, ik totaal de kluts kwijt raakte. Mijn eigen verhaal, dat ik zo goed had voorbereid, vergat ik dan gewoon in te brengen door de manier van communiceren van mijn dominante collega’s.


Ik reageerde alleen nog maar op hun verhalen en opmerkingen in plaats van mijn eigen ideeen in te brengen. En dat ook maar af-en-toe. Heel eerlijk gezegd, haakte ik vaak volledig af bij dit soort vergaderingen. Ik was met mijn gedachten totaal ergens anders.

Ik kreeg ook regelmatig geirriteerde reacties van mijn dominante collega’s die zo iets hadden van:‘zeg jij nu ook eens wat!!’.


Het voelde in die tijd alsof ik met de rug tegen de muur stond.

Dit is de reden dat ik besloot de online training te gaan doen. Bij deze training kreeg ik ook de MasterClass ‘doorbreek de impasse met dominante collega’s’. Ik leerde tijdens de training om vergaderingen aan de hand van een persoonlijk draaiboek voor te bereiden.

Ik heb het persoonlijk draaiboek sinds die tijd altijd bij me in mijn tas


Ik gebruik het bij het voorbereiden van al mijn gesprekken en vergaderingen. Alleen al het doorlezen van het persoonlijk draaiboek maakt me ontspannen.


De training heeft mijn leven veranderd. Ik laat me niet meer gek maken. Ik ben zoveel relaxter in overlegmomenten, ook zoveel positiever. Ik laat me niet langer van de wijs brengen en blijf bij de punten die ik belangrijk vind om te bespreken, ook als het gesprek een andere kant op gaat. Ik kan door deze voorbereiding soepel meebewegen en heb geen enkel probleem meer om mijn punt te maken.


Het grappige is dat ik sinds een poosje projectleider ben in een ander team, ik introverte trekjes bij sommige projectmedewerkers heb ontdekt. Sommige tips uit de training heb ik nu met hen gedeeld en het doet me plezier om te zien dat ze er iets mee doen, en zowel hun inbreng als hun betrokkenheid groeit. Ook in gesprek met dominante collega’s.

Anita Medewerker gemeente
"Ik ben assertiever geworden"

'Dingen overkwamen me vaak in mijn werk omdat ik geen ’nee’ durfde te zeggen of dichtklapte. Ik wilde daarom assertiever worden in mijn werk. Duidelijker grenzen stellen.

Ik had echter geen zin in een standaard assertiviteitstraining. Het was belangrijk voor mij dat er aandacht was voor het introverte gedeelte van mijn persoonlijkheid. Daarom besloot ik mee te doen met de MasterClass-serie.

Ik startte met het maken van het persoonlijke draaiboek aan de hand van het boek ‘De Succesvolle Introvert’ dat ik kreeg toegestuurd.

Ik merkte meteen het verschil.

Door het gebruik van het persoonlijke draaiboek kwam ik krachtiger over, nam ik meer de leiding in gesprekken en overleggen en was na afloop tevreden over mijn bijdrage.

De kracht van de MasterClasses is dat het niet gericht is op het aanleren van extraverte componenten, maar kleine aanpassingen zijn die bij een introvert karakter passen en daardoor natuurlijk aanvoelen. Hierdoor kon ik snel stappen zetten.

Nu na het volgen van alle MasterClasses kan ik oprecht zeggen dat ik assertiever ben geworden. Ik zeg bijvoorbeeld gemakkelijker ‘nee’ als anderen hun werk op mijn bordje proberen te leggen.

Ik kreeg hier zelfs complimenten over van mijn collega. Ze zag hoe ik omging met mijn oud-leidinggevende die mij behoorlijk onder druk zette om ‘ja’ te zeggen tegen iets wat ik niet wilde. Ze zei dat ze niet had verwacht dat ik op zo’n rustige manier mijn punt zou maken en het zou volhouden.

Het mooie is dat het me nu natuurlijk afgaat en ik me er goed bij voel.

Marlies Ambtenaar Overheidsorgaan
"Ik verdwaal niet langer in mijn hoofd"

Ik worstelde in mijn werk met mijn leidinggevende die erg heftig en fel kan reageren. Soms uit het niets. Ik merkte dat ik zo bezig was met het vermijden van escalaties in vergaderingen en gesprekken waar hij aanwezig was, dat ik in mijn eigen verhaal verdwaalde.


Ik heb wel eerder een training ‘professioneel opkomen voor jezelf’ gevolgd. Maar wat ik daar leerde paste niet bij mij als introvert. Ik leerde trucjes. Als iemand iets anders reageerde dan ik geleerd had in de training, wist ik niet wat ik moest doen en raakte ik alsnog de draad kwijt. Frustrerend!


In het de training van de Succesvolle Introvert leerde ik mezelf zo voor te bereiden op gesprekken met mijn leidinggevende, dat ik niet langer verdwaal in mijn hoofd. Integendeel, ik heb weer de regie. Het mooie is, dat deze manier van voorbereiden zo natuurlijk voelt, dat ik het ook in onverwachte situaties kan toepassen.


Ik heb door de training vertrouwen gekregen dat ik mijn zichtbaarheid kan vergroten in de organisatie zonder met mijn neus vooraan te staan. Ik heb me zelfs vrijwillig voor een werkgroep aangemeld binnen de organisatie. Dit had ik voor de training niet snel gedaan. Door me voor te bereiden aan de hand van het persoonlijk draaiboek, kan ik goed reageren op wat anderen zeggen in de werkgroep zonder gespannen te worden.


Dit werd bevestigd door een collega. Ze zei dat ik zo duidelijk aanwezig was in de bijeenkomst (in positieve zin!), dat was haar echt opgevallen. Dat geeft me dan weer zelfvertrouwen!


Ik vind het heel verrassend dat ik al zo snel resultaat merk, ik had gedacht dat ik veel meer zou moeten oefenen. Ik ben blij dat ik de training gedaan heb.

Herma Medisch Analyst

Kies het abonnement dat bij je past

1 maand

€ 150 

incl BTW

Je ontvangt:


 • 1 keer de MasterClass van de maand (inclusief video, transcript en hand-out)
 • Boek 'de Succesvolle Introvert' (het boek ontvang jij per post)
 • Mogelijkheid tot vragen stellen per mail (1 maand)

6 maanden

€ 400 

incl BTW

Je ontvangt:


 • 6 keer de MasterClass van de maand (inclusief video, transcript en hand-out)
 • Boek 'de Succesvolle Introvert' (het boek ontvangt jij per post)
 • Mogelijkheid tot vragen stellen per mail (6 maanden)
 • Extra bonustips

12 maanden

€ 600

incl BTW

Je ontvangt:


 • 12 keer de MasterClass van de maand (inclusief video, transcript en hand-out)
 • Boek 'de Succesvolle Introvert' (het boek ontvangt jij per post)
 • Mogelijkheid tot vragen stellen per mail (12 maanden)
 • Extra bonustips

Zo schrijf jij je in voor het abonnement van jouw keuze:


 • Klik hierboven op 'IK WIL DIT ABONNEMENT' onderaan het abonnement van jouw keuze.
 • Vul het inschrijfformulier in.
 • Druk op 'Ik meld me aan' onderaan het inschrijfformulier.
 • Je komt daarna in een betaalomgeving waar je kunt betalen met Ideal.
 • Volg de eenvoudige instructie om te betalen.
 • Als je betaald hebt, kun je meteen de MasterClass van die maand downloaden.
 • Het boek wordt binnen enkele dagen naar jouw huisadres gestuurd.


Let op:


 • Als jouw werk betaalt, mail ons dan (secretariaat@desuccesvolleintrovert.nl) welk abonnement je wilt. We sturen je dan een apart inschrijfformulier.
 • Als je gespreid wilt betalen, mail ons dan (secretariaat@desuccesvolleintrovert.nl) welk abonnement je wilt. We sturen je dan de link naar een apart inschrijfformulier.

Veelgestelde vragen MasterClass-serie

Wanneer worden de MasterClasses gegeven?

De MasterClasses zijn al opgenomen. Ze worden niet live gegeven. Als je een abonnement hebt ontvang je de nieuwe MasterClass in de eerste week van de nieuwe maand. Je kunt ze dan beluisteren (of het transcript lezen) op het moment dat het jou uitkomt.

Ik heb deze maand geen tijd voor de MasterClass van de maand? Hoe lang heb ik toegang tot de MasterClass?

Je blijft altijd toegang houden tot de MasterClass. Je ontvangt namelijk elke maand een link naar de nieuwe MasterClass van die maand.

Als je op deze link klikt, wordt de MasterClass gedownload en op jouw eigen computer gezet. De MasterClasses zijn daarmee in jouw bezit. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de MasterClasses die je besteld hebt. Dus ook als je die maand geen tijd hebt voor de MasterClass-serie, dan bewaar je de MasterClass gewoon voor een later moment wanneer je er wel tijd en ruimte voor hebt.

Sommige MasterClasses vind ik wel interessant, andere niet. Kan ik gewoon uitzoeken welke MasterClasses ik wil hebben?

Nee, dit kan niet. Wel kun je als je een abonnement hebt, losse MasterClasses bijbestellen die jouw interesse hebben. Dit kan al bij een abonnement van 1 maand. Je betaalt voor deze losse MasterClasses dan 100 euro inclusief BTW per stuk. Als je dit wilt, mail dan naar secretariaat@desuccesvolleintrovert.nl. Zij maken alles voor je in orde.

Kan ik eerst een MasterClass uitproberen en dan een uitgebreider abonnement nemen?

Dit kan. Neem dan een abonnement voor 1 maand. Je ontvangt bij dit abonnement een kortingscode. Als je daarna een abonnement neemt van 6 maanden of 12 maanden dan ontvang je 50 euro korting.

Ik wil graag specifieke MasterClasses bijbestellen. Kan dit?

Als je al eerder een abonnement hebt gehad, dan kan dit. Mail dan naar secretariaat@desuccesvolleintrovert.nl over de MasterClass die je wilt ontvangen. Je ontvangt dan een factuur. Na betaling ontvang je dan de MasterClass naar keuze.

"Eigenlijk zou elke introvert dit in een

bureaula moeten hebben liggen"

De MasterClass 'Omgaan met dominante collega's' is echt een aanrader. De les is heel gestructureerd en overzichtelijk, waardoor het probleem meteen al minder ingewikkeld is.


Bovendien wordt duidelijk waardoor de ongemakken in de communicatie tussen dominante extraverten en introverten vandaan komen. Dat is heel fijn en verhelderend.


Marloes komt met even verrassend eenvoudige als briljante oplossingen om als introvert beter contact met extraverten te hebben. Vier gouden tips, waarvan er twee voor mij persoonlijk bijzonder relevant zijn. Je kan de tips meteen toepassen en daarmee per direct je relatie met je dominante collega's verbeteren én zelf beter uit de verf komen.


Het is fijn dat je de les als audio én als uitgeschreven tekst krijgt. En de hand out is prachtig en superoverzichtelijk.

Die kun je er altijd zo even bij pakken, heel handig. Eigenlijk zou elke introvert die in een bureaula moeten hebben liggen. En eigenlijk ook elke dominante extravert. Dat zou enorm schelen.

Simone
"Ik heb geleerd hoe ik adequaat kan reageren als mijn dominante collega's hun mening doordrukken"

Ik heb een aantal dominante collega’s met wie ik moet samenwerken. Wat ik lastig vond is dat ze heel snel hun mening gaven en mij geen enkele ruimte boden. Tenminste zo voelde het. Ik ben vaak helemaal overdonderd door hun reactie en ga dan mee in hun besluit. Dit betekende dat ik opgezadeld zat met een opdracht na een gesprek met een dominante collega waar ik helemaal niets mee kon en ook niet achterstond. 


Ik baal op zo'n moment van mezelf, maar wil er dan ook niet meer op terugkomen omdat ik al heb toegezegd. En ik zag heel eerlijk gezegd ook op tegen de felle reactie als ik zou zeggen dat ik het niet zou doen

In de MasterClass ‘doorbreek de impasse met dominante collega’s’ heb ik geleerd hoe ik adequaat kan reageren als ik het idee heb dat mijn dominante collega’s hun mening doordrukken. Ik heb geleerd hoe ik dit kan doen op een manier die voor mij goed en natuurlijk voelt en tegelijkertijd duidelijk is. Het grappige is dat ze mij er zelfs voor bedanken :-).


Ik merk dat mijn dominante collega’s door mijn nieuwe aanpak mij meer respecteren en mijn input waarderen. Ze vragen nu zelfs expliciet om mijn inbreng. Dit is echt nieuw en voelt als een wonder.

Merijntje