In de media

Er is veel aandacht voor de kracht van introverten in de media. Ik word daarom regelmatig geïnterviewd om mijn expertise over dit onderwerp te delen.

Hieronder een overzicht van interviews in tijdschriften, kranten, radio en televisie.  De meeste artikelen en uitzendingen zijn direct te lezen of te bekijken op de website. 


Blijf lekker in je comfortzone als dat beter voelt

'Carrièretips die voor extroverten werken, pakken vaak averechts uit voor introverte mensen'.

Hiermee begint journaliste Hedwig Wiebes van de Intermediair haar artikel 'Blijf lekker in jouw comfortzone als dat beter voelt'. 

Ze geeft in het artikel ook een aantal werkvloertips voor introverten. Ik kom ook nog aan het woord.  


‘Wat ik ervan vind? Nou Uhm…’

Tekstschrijver Nienke Pleysier houdt een pleidooi voor introverten in haar artikel in de Libelle. Ook ik kom aan het woord als expert.


De stille krachten op de achtergrond

Ik schreef voor het tijdschrift MT Rendement een artikel over hoe je als leidinggevende het beste haalt uit introverte professionals.


‘Rust, focus en diepgang: het stille succes van de introvert’

In dit artikel staat de 'quiet revolution' van Susan Cain centraal. Ik ben voor dit artikel samen met Anita Postma geïnterviewd. Anita is een klinisch fysicus. Zij heeft bij mij het presentatiecoachingstraject gevolgd. Zij vertelt onder meer over haar ervaringen als introvert met presenteren.


Wie introvert is, hoeft daar geen last van te hebben

Dit artikel in de Stentor is geschreven door Peter van den Boom. Hij interviewde mij over mijn ervaringen als introvert, mijn missie met mijn bedrijf de Succesvolle Introvert en de toegenomen waardering voor introverten. 


Stil, stiller, stilst in een extraverte wereld: hoe je je staande houdt als introvert op een druk kantoor

Een mooi artikel van Roos Woltering over hoe je als introvert een kantoortuin overleeft. Ook komt een cliënte van mij aan het woord.


Introvert en toch succesvol

Dit artikel gaat in op de verschillen tussen introverten en extraverten en de kracht van introverte professionals. Ik ben voor dit artikel geïnterviewd. Ook is een manager van Achmea geïnterviewd die samen met zijn team bij mij een training heeft gevolgd. Het artikel begint op pagina 26. 


Introvert nadelig? Samenleving heeft ook baat bij binnenvetters

Schrijver Gerrie van der List van de Elsevier beschrijft hoe iedereen kan profiteren als er meer rekening wordt gehouden met introverten  in onze samenleving. 


Ben jij introvert? Super!

Monique Boom schreef dit artikel voor het tijdschrift Eva. In het artikel gaat ze in op het negatieve imago rond introversie en neemt ze de kracht van introvert-zijn onder de loep. Ook een cliënt van mij komt aan het woord over haar ervaringen als introvert.


Introverte Ondernemers

Dit artikel, geschreven door journaliste Miloe van Beek, gaat over hoe je als introverte ondernemer succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Naast mij komen de twee succesvolle introverte ondernemers Laura Babeliowsky en Joseph Kessels aan het woord.


Pleidooi voor de muurbloem: introverten hebben de beste ideeën

Dit is de titel van het artikel dat journaliste Martine de Vente schreef voor Red. In het artikel gaat ze op onderzoek uit naar wat het betekent om introvert te zijn en wat je kunt doen om je staande te houden in de extraverte wereld. Ik kom ook aan het woord in het artikel.


Overwin uw receptievrees

Journalist Wilbert Geijtenbeek schreef voor Elsevier het artikel ‘Overwin uw receptievrees’. Hij interviewde mij en een cursist over hoe je als introvert de spanning verlaagt op recepties en netwerkbijeenkomsten.


Gezocht: rustige en bedachtzame collega

Jorien van Leeuwen interviewde mij voor dit artikel over hoe je als introvert netwerken gemakkelijk maakt en de samenwerking met extraverte collega's verbetert. 


Introverten

In dit artikel komen 3 zeer succesvolle introverten aan het woord. Zij vertellen over de voordelen en nadelen van introvert zijn. Ook ik ben geïnterviewd voor dit artikel als expert. 


Zo laat je elke combi matchen

Hoe overleeft je relatie als de één zich omringt met hordes vrienden en de ander liefst elke avond alleen is. En wat als je allebei stil bent of juist constant in de spotlights springt?


De niet zo stille revolutie meer

Journaliste Eveline Domeviscek schreef dit artikel voor de Intermediair. 

Het artikel beschrijft hoe steeds meer introverten zich realiseren dat hun kwaliteiten als introvert net zo waardevol zijn als die van extraverten.


Week van Vertrouwen

Veel teams bestaan uit introverten en extraverten. Dit is mooi want introverten en extraverten kunnen elkaar mooi aanvullen. Alleen is dit niet altijd het geval. Vaak begrijpen ze elkaar niet. Een gemiste kans! Zeker als je kijkt naar het werkplezier, de denkkracht en de resultaten van een team. Die verminderen vaak door een gebrek aan vertrouwen.

Dit is de reden dat ik samen met 3 andere trainers de 'Week van Vertrouwen' heb georganiseerd in 2016. Deelnemers aan deze week kregen dit artikel. ​


De kracht van de Introvert

Esther van Lunteren schreef dit artikel over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Twee klanten van mij komen ook aan het woord.

Helaas is het artikel alleen tegen betaling te lezen. ​
De introvert wordt langzaam meer gewaardeerd

Corinne van der Velden schreef dit artikel over de kracht van introverten. Introverten met diverse achtergronden en beroepen komen aan het woord en vertellen hoe ze introvert-zijn ervaren. Ook twee klanten van mij komen aan het woord. Het volledige artikel is alleen te lezen na registratie bij het Parool. 


Niet spontaan is ook goed

‘De kwaliteiten van introverte mensen worden steeds meer op waarde geschat’, schrijft journaliste Fleur Baxmeier in dit artikel in de Flow. Voor dit artikel ben ik samen met een cliënt geïnterviewd. Ook komen onder andere wetenschapper Camiel Beukeboom en psychologe Jolet Plomp aan het woord.​


Radiointerview met Karin de Groot

Op 16 januari 2015 was ik te gast in het programma van Karin de Groot. In het radiointerview ga ik in op het verschil tussen introvert en extravert en mijn ervaringen als introvert. Helaas is het interview niet meer te beluisteren.