Uitnodiging Online IntroductieClass

Natuurlijk invloedrijk als introvert

Herstel jouw zelfvertrouwen en vindt jouw eigen weg naar succes als introvert

Voor de meeste introverten is het uitgangspunt dat je jezelf kunt profileren en kunt bijdragen als introvert door juist jezelf te zijn een vrij extreme gedachte. Het komt niet overeen met wat ze mee hebben gekregen van ouders, leraren en leidinggevenden. 

 

Van hen kregen ze vaak te horen dat ze juist meer moesten praten, spontaner, dominanter zijn of eens met de vuist op tafel slaan. Of zoals een leidinggevende eens als tip aan een introvert gaf: als je nou eens naar Theo Maassen kijkt vanavond. Dan kun je morgen wat humor in de vergadering brengen. 


Veel introverten hebben stelselmatig te horen gekregen dat zoals zij van nature werken en communiceren niet goed is. Dat ze dit moeten veranderen willen ze succesvoller zijn en meer invloed hebben in hun werk. Dat ze zich meer moeten profileren en meer op de voorgrond treden. 

 

Ze moeten minder bescheiden zijn, zichzelf meer laten zien, niet zo afwachtend of voorzichtig zijn in het geven van hun mening.  

Ik heb inmiddels 1000-den introverte professionals begeleid. Ik zie elke keer weer dat jezelf profileren zwaar voelt voor veel introverten. Ze hebben het idee dat dit van hen vraagt dat ze de hele tijd aan het woord zijn, geweldige verhalen over zichzelf en hun werk vertellen en zichzelf voortdurend op de borst slaan. 

 

Ze hebben hier geen zin in (en terecht!). Tegelijkertijd nemen ze het zichzelf kwalijk dat ze het niet doen. Ze schieten in hun eigen ogen tekort. Iedereen profileert zich toch. Waarom doen zij dit dan niet? Dit hoort toch bij hun baan. 

 

Ook frustreert het dat niet lukt om meer zichtbaar te zijn. Doordat ze minder zichtbaar zijn, gaan leuke klussen niet naar hen maar naar hun extraverte collega’s. Hierdoor krijgen ze minder waardering voor het werk dat ze doen. 


Dit laatste doet vaak het meeste pijn. Ze verzetten achter de schermen zoveel werk, maar niemand die het ziet. 

Toch hoeft het niet zo te zijn. Ook jij kunt meer zichtbaar zijn en jezelf profileren. Juist door jezelf te zijn als introvert. 

 

Jezelf profileren kan op een heel natuurlijke manier. Ik durf zelfs te beweren dat jouw zichtbaarheid vergroten leuk kan zijn en heel goed bij je kan passen. En het is veel gemakkelijker dan je vaak denkt 

 

Ook al ben je van nature rustig en op de achtergrond zoals de meeste introverten. 

 

Het geheim van natuurlijk zichtbaar zijn als introvert is in gesprekssituaties de ruimte leren zien en benutten om je te profileren en bij te dragen op een manier die heel natuurlijk en simpel voor je voelt. 

Soms zo simpel, dat jij je afvraagt waarom je er niet eerder op gekomen bent.

Dit vraagt dat jij je de 4 uitgangspunten van ‘invloedgericht waarnemen’ voor introverten eigen maakt.

Hierbij verleg je de aandacht:


  • Van spanning vermijden naar ontdekken wat nu echt spanning geeft, zodat jij je erop kunt voorbereiden. 
  • Willen voldoen aan de extraverte norm naar slim gebruik maken van het verschil tussen introverten en extraverten 
  • Jezelf dwingen om uit je comfortzone te komen naar een comfortzone creëren
  • Focussen op waar je niet zo goed in bent naar waar je in uitblinkt.

Als je deze manier van waarnemen eigen maakt, ga je zien dat er vaak maar heel weinig voor nodig is om de regie te hebben in gesprekken en in vergaderingen als introvert. 

 

Ik laat je graag in deze Introductie-reeks zien hoe je dit doet. En dat niet alleen, ik help je het ook graag toepassen in situaties die jij lastig vindt. 

Dit is de eerste keer dat ik deze Online IntroductieClass verzorg. Het is een try-out. 

Daarom houd ik de groepsgrootte klein. Niet meer dan 8 mensen mogen deze keer meedoen, zodat ik daadwerkelijk met mensen mee kan denken over hoe ze om kunnen gaan met lastige situaties.  

 

Wat in ieder geval aan de orde komt: 

 

  • De introverte manier om je invloed te vergroten, zonder jezelf te forceren of extravert voor te doen. 
  • Waarom stoppen met voldoen aan de extraverte norm, het meest nuttige is wat je kunt doen voor jouw carrière. Je zult niet de eerste introvert zijn die een promotie krijgt aangeboden. 
  • Hoe je de natuurlijke manier van communiceren van extraverten slim inzet om jouw invloed te vergroten in vergaderingen en gesprekken (en het mooie is dat extraverten je vaak ook nog dankbaar ervoor zijn). 

Praktische informatie

De IntroductieClass bestaat uit 2 online bijeenkomsten van 2 uur.


De bijeenkomsten zijn gepland op
  • 31 maart van 10.00 tot 12.00
  • 2 april van 10.00 tot 12.00.

Voor de bijeenkomsten gebruiken we Whereby. 

Bonus MasterClass ‘Verzilver jouw natuurlijke Voorsprong’ 

Na aanmelding ontvang je als bonus de MasterClass ‘verzilver jouw natuurlijke voorsprong als introvert’.

 

Als jij op een natuurlijke manier invloed wilt uitoefenen en jezelf wilt profileren zonder je ongemakkelijk te voelen, dan is het belangrijk om zicht te krijgen op jouw natuurlijke voorsprong als introvert. In deze MasterClass leer ik jou de unieke aanpak die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld om de natuurlijke voorsprong van introverten te ontdekken en onder woorden te brengen. Dit leer je nergens anders.Investering

De IntroductieClass kost 97 euro inclusief BTW. Je kunt dan deelnemen aan de twee online bijeenkomsten en ontvangt als Bonus de MasterClass ‘Ontdek jouw natuurlijke voorsprong als introvert’.