Thuiswerken als introvert: zegen of vloek?
0 min. leestijd

Thuiswerken als introvert: zegen of vloek?

Veel introverten ervaren thuiswerken als een zege.

Zoals Dylan Haanappel terecht aangaf in het artikel in de NRC een aantal weken geleden. Maar er zijn ook introverten voor wie vanuit huis werken overweldigend is. Zoals Jeroen, een introverte professional die werkt in een nogal extravert georiënteerde omgeving.

Voor Corona uitbrak, vond hij thuiswerken heerlijk. Hij deed dit enkele dagen per week.

Thuiswerken gaf hem de mogelijkheid om zonder onderbreking te werken aan inhoudelijke zaken.

Maar nu ook al zijn extraverte collega’s thuiswerken, werd hij gek van alle WhatsAppberichten, telefoontjes en Microsoft Teamsvergaderingen waarmee hij sinds half maart werd overspoeld.

Op de Website van Intermediair vertelt hij hoe hij ermee leerde omgaan. Ik kom ook aan het woord in het artikel en geef tips als je tegen hetzelfde aanloopt als Jeroen.

Je kunt hier het artikel lezen:

https://www.intermediair.nl/persoonlijke-groei/presenteren/angst-voor-online-vergaderen

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen