Weg met de kantoortuin voor introverten
0 min. leestijd

Weg met de kantoortuin voor introverten

Als er iets is dat je hoopt dat we meenemen van deze crises. Wat is dit dan?’ vroeg de journaliste van de NRC toen ze mij interviewde voor een artikel over introverten en de lockdown.

Dit was geen moeilijke vraag‘De afschaffing van de kantoortuin voor introverten’ antwoordde ik.

Veel introverten merken, nu ze thuiswerken, hoe belastend het is om constant te werken in een lawaaierige omgeving waar je vaak gestoord wordt.

Zo kreeg ik een paar weken geleden een mail van een introvert die het advies kreeg van haar partner om vanaf nu altijd thuis te werken. Ze was zoveel vrolijker en meer ontspannen.

Door de opmerking van haar partner realiseerde deze introverte professional zich dat de kantoortuin waar ze altijd werkte voor haar een ware uitputtingsslag was.

Dit was iets wat ze zich voordien niet had gerealiseerd.

En mocht het afschaffen van de kantoortuin een stap te ver zijn, dan hoop ik dat er ruimte blijft om thuis te werken.

Zeker nu blijkt dat een deel van de mensen erdoor floreert.

Het artikel van de NRC journalist stond in de zaterdagkrant.

Je kunt het hier al online lezen:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/20/floreren-in-de-lockdown-a4000189

Het artikel is ook beschikbaar als PDF. 

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen