Maak het jezelf gemakkelijk om te bellen naar vreemden

Maak het jezelf gemakkelijk om te bellen naar vreemden

In mijn individuele programma’s help ik introverte professionals bij het voorbereiden van gesprekken en bijeenkomsten die ze spannend vinden.

Bij 3 van de 5 introverte professionals komt de vraag naar voren of ik ze wil helpen bij het voorbereiden van een telefoongesprek met een vreemde.

Vaak gaat het om telefoontjes die ze doen omdat ze iets van de ander nodig hebben.

Ze moeten bijvoorbeeld een expert bellen om te vragen of die wil meewerken aan een onderzoek of wil deelnemen aan een expertbijeenkomst.

Het kan ook zijn dat ze ondernemer zijn en een potentieel nieuwe klant benaderen, in de hoop dat die een opdracht bij hen uitzet.

Of ze nemen contact op met een organisatie naar aanleiding van een vacature.

Zo zijn er allerlei situaties denkbaar waarin je iemand die je niet kent, telefonisch wilt benaderen om hem of haar te vragen om een gunst. Jij hebt dit vast ook al meegemaakt.

Wat ik merk is dat veel introverten zichzelf onder druk zetten. Ze proberen, ondanks hun zenuwen, toch zichzelf ertoe te zetten de telefoon te pakken.

Tegelijkertijd blijven ze in hun hoofd malen over hoe ze het telefoontje het beste kunnen aanpakken.

Ze tobben over hoe ze het telefoongesprek kunnen starten, welke onduidelijkheden er mogelijk in hun verhaal zitten die tot vragen kunnen leiden, enzovoort.

Doordat er zoveel losse eindjes in hun hoofd zitten, komen ze niet in actie en vertonen ze uitstelgedrag.

Ondanks dat ze zichzelf proberen te dwingen tot actie over te gaan en er in hun hoofd veel mee bezig zijn, pakken ze de hoorn maar niet op.

Dit is niet zo gek.

Ze houden op zo’n moment te weinig rekening met hun natuurlijke manier van besluiten nemen en in actie komen als introvert.

Voordat introverten een besluit nemen, denken ze van nature eerst na over mogelijke onwenselijke of gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan als ze dit besluit nemen.

Dit doen ze om zich voorbereid te zijn wanneer deze onwenselijke of gevaarlijke situaties zich daadwerkelijk voordoen.

Zodat ze de negatieve consequenties zoveel mogelijk kunnen beperken.

Zodra ze al die situaties in kaart hebben gebracht, dan komt het natuurlijke moment om een besluit te nemen en in actie te komen.

Veel introverten pushen zichzelf dus om te bellen, terwijl ze nog niet zo ver zijn.

Er zitten te veel losse eindjes in hun hoofd, ze hebben geen plan als het gesprek de verkeerde kant opgaat, dat is de reden dat ze nog niet in actie komen.

Om voorbij deze impasse te komen is het belangrijk om te stoppen met jezelf te dwingen om dan toch maar te bellen.

Maar om eerst in kaart te brengen waar jij je zorgen over maakt.

Waar ben je bang voor als je belt?

Dit helpt je vervolgens om je hier op de juiste manier op voor te bereiden zodat de kans dat dit gebeurt zo klein mogelijk is.

Je zult zien, dat je daarna als vanzelf de telefoon pakt zonder jezelf te pushen of jezelf te forceren.

Dit komt omdat je rekening houdt met jouw natuurlijke manier van besluiten nemen en in actie komen.

En het jezelf dus gemakkelijk maakt.

Omdat veel introverte professionals vaak dezelfde zorgen hebben als het gaat om bellen naar vreemden, heb ik hier een speciale MasterClass voor ontwikkeld.

Deze MasterClass helpt je om je op een snelle manier voor te bereiden, zodat je bellen niet langer uitstelt.

Uiteraard zonder jezelf te forceren of je extravert voor te doen.

Meer informatie over de MasterClass-serie vind je hier:

http://bit.ly/2qjjpjI

Meer artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan twee keer per week artikel in je mailbox met inspirerende verhalen over succesvolle introverten én tips hoe je succesvol bent als introvert op een manier die bij je past. Je kunt je hier inschrijven. Je ontvangt dan ook het e-book ‘Succesvol vergaderen voor Introverten’.

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen