Het verhaal van beleidsadviseur Dorien
Voel jij je soms ook ondergesneeuwd door sommige extraverte collega’s? Soms zo erg dat het je bijna te veel wordt? Je bent niet de enige. Dit overkomt veel introverten in hun werk. Alleen weinig introverten weten dit van elkaar. Ze denken dat ze de enige zijn die dit moeilijk vinden. En dat het aan hen ligt.

Is er iets mis met mij? 

Sommige hebben zelfs het idee dat er echt iets mis met ze is. Ze hebben het idee dat zij bijvoorbeeld de enige zijn die het lastig vinden om meteen te reageren in vergaderingen en hun expertise te delen. Of met dominante, extraverte collega’s om te gaan. En dat is niet gek, als je in een extraverte omgeving werkt waar het lijkt alsof niemand daar moeite mee heeft. Daarom is het zo belangrijk dat introverte professionals hun ervaringen delen.

Opluchting

Ik merk elke keer weer hoeveel opluchting, maar ook hoeveel ruimte dit geeft als jij je realiseert dat je niet de enige bent die dingen zo ervaart. En dat er niets mis met je is. Gelukkig zijn steeds meer introverten hiertoe bereid. Vaak ook mede omdat de verhalen van andere introverten hen inspireerden om te zoeken naar creatieve manieren van communiceren die effectief zijn, maar ook die bij ze passen. Zo ook beleidsmedewerker Dorien. Zij volgde bij mij een individueel traject.

Intermediair

Ze vertelt aan journaliste Jolein de Rooij van de Intermediair uitgebreid over haar worsteling met een aantal extraverte, dominante collega’s op haar werk. Deze collega’s geven haar zoveel stress dat het haar een half jaar geleden bijna te veel werd. Gelukkig wist ze het tij te keren waardoor haar leven en werk veel lichter werd. In dit artikel op de website van Intermediair lees je hoe ze dit deed. Dank je wel Dorien dat je dit wilde delen!

Deel het artikel gerust! 

Vind je het artikel in de Intermediair interessant, en heb je het idee dat het waardevol is voor andere introverten in jouw netwerk, deel het dan gerust. Dit zou ik heel fijn vinden.

Meer artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan twee keer per week artikel in je mailbox met inspirerende verhalen over succesvolle introverten én tips hoe je succesvol bent als introvert op een manier die bij je past. Je kunt je hier inschrijven. Je ontvangt dan ook het e-book 'Succesvol vergaderen voor Introverten'.
Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen