arrow_drop_up arrow_drop_down

Worstel jij als introvert met je inbreng in vergaderingen en overleg?

Te weinig inbreng in vergaderingen en overleg. Veel introverte werknemers lopen hier tegenaan. Waarom kan ik geen mening geven in een vergadering, hoor ik regelmatig. En ook: mijn leidinggevende vindt dat ik me meer moet laten horen in het overleg, ik blokkeer als ik iets moet zeggen in de groep.

Herken je dit soort uitspraken? Welke manier van denken zit daar achter? En welke oplossingen zijn er voor introverte werknemers?

De innerlijke criticus temmen

Sanne (41) werkt als HRM adviseur bij een meubelgigant. Sanne heeft elke week werkoverleg met haar leidinggevende en directe collega’s. Sanne vertelt op een dag een goede collega hoe ze daarmee worstelt. “Ik ben zo passief in dat overleg. Ik moet veel actiever zijn, net als Dick en Josee. Die zijn zo scherp steeds. Ik vind het moeilijk om het gesprek in de groep te volgen.

Ik moet veel opener staan voor iedereen die wat inbrengt. Ik moet veel meer meedoen in discussies. Als ze me dan vragen hoe ik er tegenaan kijk, heb ik vaak niet meteen een antwoord. Dat vind ik vreselijk. Ik heb dan vaak eerst meer informatie nodig, maar dat vergeet ik dan te zeggen. Ik wou dat ik mijn mening veel sneller kon geven in het overleg.”

Herken jij de zelfkritiek van de introverte Sanne? Loop jij net als Sanne regelmatig in je hoofd rond met dit soort oordelen? Dan heb jij net als Sanne last van de interne criticus. Ook anderen kunnen kritisch op je reageren over je inbreng in vergaderingen, maar vaak ben jij zelf je grootste criticus.

Die interne criticus kun je temmen. Het temmen is hard nodig als je beter en meer ontspannen wilt vergaderen en overleg voeren. Introverten hebben een andere manier van informatie verwerken en samenwerken. Die manier kan voor je leidinggevende en je collega’s veel voordelen opleveren. Maar dan moet je eerst afrekenen met je interne criticus en je bewust worden van je kwaliteiten.

Extravert is de norm, ook in vergaderingen

Wat je vaak ziet in vergaderingen, is dat een aantal mensen veel aan het woord zijn, anderen minder of helemaal niet. De mensen die zich extravert opstellen en veel aan het woord zijn, hebben meer aanzien bij de deelnemers aan de vergadering dan de mensen met minder spreektijd. Dat is uit onderzoek gebleken. Terwijl veel aan het woord zijn niets zegt over iemands kwaliteiten. Als je als introvert blijft op kijken tegen de veelpraters, druk je jezelf onnodig weg.

Misschien wil je meer weten over dit en ander interessant onderzoek. Lees dan het boek van Ellen de Bruin, Vergaderen? Niet doen! Ze neemt als wetenschapsjournalist daarin onze vergadercultuur op de hak. Vergaderen werkt volgens haar vaak contraproductief, er zijn ook andere manieren van afstemming. Vergaderen is geen doel op zich natuurlijk, maar een middel om tot resultaten te komen.

Moet je de extraverte manier van vergaderen overnemen?

Laat je dus niet van de wijs brengen. Degene met de meeste spreektijd is niet vanzelf de slimste. Jij als introverte werknemer hoeft niet het overleg te domineren. Je kunt het natuurlijk eens proberen: volop meedoen aan het gesprek, de ander onderbreken, met je vuist op tafel slaan om je punten kracht bij te zetten. Zul je opgelucht zijn na afloop? Of zul je vol spanning zitten en doodmoe zijn?

Wat is de introverte manier van vergaderen?

Extraverten vormen zich snel een mening door zich direct te uiten en door gesprek. En extraverten kunnen door het gesprek ook de mening weer gemakkelijk aanpassen. Welke vergadermanier past beter bij introverte werknemers? Veel introverten geven aan dat ze eerst na willen denken en niet direct een antwoord klaar hebben in een vergadering. Introverten verwerken eerst informatie in hun hoofd, en komen pas later naar buiten met een mening.

Zie ook: Acht veelvoorkomende problemen voor introverte professionals

Vergadertips voor introverten

Als je niet snel met je mening komt in een vergadering, wat kun je dan wel doen?

  • Goed voorbereiden. Als introvert wil je je eerst een goed beeld vormen van wat er speelt, voordat je met je mening naar buiten komt. Daarom is het belangrijk dat je de vergadering goed voorbereid. Je neemt de agenda en de stukken door. Je stelt vooraf vragen als zaken niet duidelijk zijn. Zo heb je bij aanvang van het overleg al een voorsprong op veel anderen. Want het komt vaak voor dat genodigden zich niet of nauwelijks hebben voorbereid.
  • Rust uitstralen. Het is heerlijk als in een vergadering niet iedereen er op los kakelt, dat er ook mensen zijn die rustig blijven. Dat helpt anderen weer om rustig te blijven of te worden. Rustig blijven is een kwaliteit.
  • Actief luisteren. Als introvert ben je van nature gericht op luisteren en het stellen van vragen. Dat kun je toepassen in vergaderingen. Je geeft hiermee ruimte aan anderen. Anderen voelen zich door jou gehoord en serieus genomen. Jouw luistervaardigheid is echt een cadeau aan anderen. Luisteren is daarentegen wel intensief. Het kost veel energie. Het helpt je dan als je je goed hebt voorbereid. Dan komen de onderwerpen niet meer als nieuw bij je binnen tijdens het overleg.
  • Observeren en samenvatten. Als je jezelf op de achtergrond houdt, zie en hoor je meer. Je krijgt veel van het onderwerp mee, maar ook van hoe mensen met elkaar omgaan. Al die informatie kun jij gebruiken om overzicht en structuur in je hoofd aan te brengen. Vervolgens kun je tegen het eind van de vergadering jouw korte samenvatting geven van de discussie. Dat kan de groep enorm helpen. Je kunt zo meer impact hebben dan alle sprekers bij elkaar. Een samenvatting kan verhelderend werken en het uitgangspunt voor vervolgbijeenkomsten worden.

Versterk jouw natuurlijke inbreng in vergaderingen

Deze tips laten zien dat introversie jou een natuurlijke voorsprong geeft bij vergaderingen en overleg. Wil jij jezelf verder ontwikkelen hierin? Dan kan ik je helpen met een individueel coachingsprogramma. Je kunt ook kiezen voor de MasterClass-Serie. Dat is een serie video’s met schriftelijk materiaal. En vind je ook dat nog een stap te ver, dan is er een gratis e-book waarmee je een beter beeld krijgt van de kracht van introversie.

Meer artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan twee keer per week artikel in je mailbox met inspirerende verhalen over succesvolle introverten én tips hoe je succesvol bent als introvert op een manier die bij je past. Je kunt je hier inschrijven. Je ontvangt dan ook het e-book ‘Succesvol vergaderen voor Introverten’.

 

Gerelateerde artikelen

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen

Cookies