5 opmerkelijke adviezen van extraverten aan introverten

5 opmerkelijke adviezen van extraverten aan introverten

Ik houd sinds een paar jaar een speciaal lijstje bij. Op dit lijstje zet ik tips van extraverten aan introverten. Het is inmiddels een hele verzameling, maar dit zijn de 5 meest opvallende.

Rood jasje

Trek eens een rood jasje aan, dan val je tenminste op. Dit was één van de eerste tips die een extraverte coach gaf aan een introverte professional die wilde leren zich te profileren. Deze tip sloot zo slecht aan bij waar hij naar op zoek was dat hij onmiddellijk een andere coach heeft gezocht.

Conference Theo Maassen

Mijn favoriet: luister vanavond naar een conference van Theo Maasen dan kun je wat leren hoe je in de vergadering van morgen wat humor kunt brengen. Tip van een extraverte leidinggevende aan zijn introverte medewerker.

Werken met de ellebogen

Je werkt te weinig met jouw ellebogen. Hier moet je echt aan werken wil je succesvol zijn. Tip van extraverte leden van een managementteam aan een introverte leidinggevende.

Boosheid en irritatie uiten

Het is goed als je in een training meer leert om jouw boosheid en irritatie te uiten naar klanten en leveranciers. Tip van leidinggevende aan introverte medewerker. Het protest van de introverte medewerker dat hij niet boos en geïrriteerd was naar klanten toe en dat het hem daarom onlogisch leek om zo wel te reageren, hielp de leidinggevende niet op andere gedachten. Hij moest en zou leren om zijn boosheid te uiten.

Overschreeuwen

Je moet gewoon jezelf overschreeuwen, dan luisteren mensen wel. Dat doe ik ook altijd. Tip van extraverte leidinggevende aan introverte medewerker.
Veel van deze tips van extraverten zijn goedbedoelde adviezen. Ze komen uit een goed hart.

Alleen werken ze minder voor introverten omdat ze vooral gebaseerd zijn op de natuurlijke manier waarop extraverten denken, communiceren en werken.

Daarom voelen de tips van extraverten voor introverten vaak ongemakkelijk

Heel ongemakkelijk zelfs en onnatuurlijk.

En met een beetje pech, zorgen ze voor meer spanning dan je lief is en blokkeer je zelfs.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer Lezen?

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen