Houd je genoeg rekening met jouw natuurlijke manier van communiceren als introvert? Doe de test!

Houd je genoeg rekening met jouw natuurlijke manier van communiceren als introvert? Doe de test!

Introvert zijn is niet hetzelfde als onzeker zijn. Integendeel, er zijn genoeg introverten met zelfvertrouwen, ook als spreker.

Voel jij je wel onzeker en spanning in gesprekken en vergaderingen? 

Dan is de kans groot dat je op zulke momenten te weinig rekening houdt met  jouw natuurlijke manier van werken en communiceren als introvert.

Hierdoor creëer je als het ware een drempel voor jezelf waardoor je als spreker niet goed uit de verf komt.

Maar hoe hoog is nu jouw drempel als spreker? 

Dit kun je onderzoeken aan de hand van onderstaande vragenlijst. De vragenlijst bestaat uit 9 stellingen. Geef voor elke stelling aan of dit voor jou geldt of niet.

De test gedaan?

Als je meer dan 3 keer waar hebt ingevuld, dan houd je onvoldoende rekening met jouw natuurlijke manier van werken en communiceren als introvert. Tijd dus om je hierin te verdiepen. Dit kan door het lezen van de artikelen op deze website.

Wil je graag meer hulp, dan kan een programma van de Succesvolle Introvert iets voor je zijn.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer Lezen?

 

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen