Krijg jij deze goedbedoelde adviezen ook?
‘Joh, zeg gewoon wat je denkt Liesbeth!’Dit goedbedoelde advies kreeg Liesbeth Smit vaak te horen. Dit schrijft ze in haar bestseller over introversie ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’.Als ze dit echter probeerde dan kwam het meestal raar en overdreven assertief uit haar mond.En daar bleef het niet bij.Eens vertelde ze een collega in een onderonsje over haar onzichtbaarheidsthema waarop de collega verbaasd uitriep:‘Pffff...houd daar toch eens mee op! Je moet echt minder bescheiden worden hoor.’Liesbeth is niet de enige die dit soort adviezen krijgt van extraverte collega’s.Ik verzamelde ze.Dit zijn de meeste opvallende tips:
  1. Trek eens een rood jasje aan, dan val je tenminste op. Dit was één van de eerste tips die een extraverte coach gaf aan een introverte professional die wilde leren zich te profileren. Deze tip sloot zo slecht aan bij waar hij naar op zoek was dat hij onmiddellijk een andere coach heeft gezocht.
  2. Mijn favoriet: luister vanavond naar een conference van Theo Maassen dan kun je wat leren hoe je in de vergadering van morgen wat humor kunt brengen. Tip van een extraverte leidinggevende aan zijn introverte medewerker.
  3. Je werkt te weinig met jouw ellebogen. Hier moet je echt aan werken wil je succesvol zijn. Tip van extraverte leden van een managementteam aan een introverte leidinggevende.
  4. Het is goed als je in een training meer leert om jouw boosheid en irritatie te uiten naar klanten en leveranciers. Tip van leidinggevende aan introverte medewerker. Het protest van de introverte medewerker, dat hij niet boos en geïrriteerd was naar klanten en dat het hem daarom onlogisch leek om zo wel te reageren, hielp de leidinggevende niet op andere gedachten. Hij moest en zou leren om zijn boosheid te uiten.
  5. Je moet gewoon jezelf overschreeuwen, dan luisteren mensen wel.Dat doe ik ook altijd. Tip van extraverte leidinggevende aan introverte medewerker.
Veel van deze tips van extraverten zijn goedbedoelde adviezen. Ze komen uit een goed hart.Alleen werken ze minder voor introverten omdat ze vooral gebaseerd zijn op de natuurlijke manier waarop extraverten denken, communiceren en werken.Daarom voelen de tips van extraverten voor introverten vaak ongemakkelijkHeel ongemakkelijk zelfs en onnatuurlijk.En met een beetje pech, zorgen ze voor meer spanning dan je lief is en blokkeer je zelfs.Wil je inzichten en tips ontvangen die wel afgestemd zijn op jouw natuurlijke manier van denken, communiceren en werken als introvert, dan is de MasterClass-serie misschien iets voor jou.Je leert in deze serie hoe je op een natuurlijke manier invloed uitoefent en bijdraagt, zonder jezelf te forceren of anders voor te doen.http://bit.ly/2qjjpjI

Meer artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan twee keer per week artikel in je mailbox met inspirerende verhalen over succesvolle introverten én tips hoe je succesvol bent als introvert op een manier die bij je past. Je kunt je hier inschrijven. Je ontvangt dan ook het e-book 'Succesvol vergaderen voor Introverten'.
Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen