Als jouw extraverte leidinggevende niet ziet wat je te bieden hebt

Als jouw extraverte leidinggevende niet ziet wat je te bieden hebt

Als je een extraverte leidinggevende hebt die niet ziet wat je te bieden hebt en dreigt jouw contract niet te verlengen is dit heel naar. Het overkwam Inge. Helaas is zij niet de enige.

Gelukkig draaide de situatie 180 graden voor haar. Met toestemming deel ik onze mailwisseling omdat ik denk dat het voor andere introverten die in dezelfde situatie zitten heel behulpzaam kan zijn.

Inge mailde mij voor de eerste keer net nadat ze zich had ingeschreven en het gratis e-book ‘Succesvol Vergaderen voor Introverten’ had ontvangen.

Ze schreef:

‘Ik heb het e-book ontvangen. Het boek is voor mij echt een eyeopener. Wat vind ik het jammer dat ik me hier nooit eerder in verdiept heb.

Komende dinsdag heb ik een gesprek met mijn extraverte leidinggevende over de omzetting van mijn derde tijdelijke in een vast contract.

Hij denkt erover om mij geen vast contract aan te bieden omdat ik o.a. te onzichtbaar ben in vergaderingen. Eigenlijk precies om de redenen die jij op de website aangeeft.

Ik vrees dat ik daar op deze korte termijn niets meer aan kan veranderen. Hopelijk kan ik in de toekomst voorkomen dat ik weer in dezelfde situatie beland.’

Ik antwoordde haar het volgende:

‘Dank je wel voor jouw mail. Wat vervelend dat ze jouw contract mogelijk niet gaan verlengen omdat je niet aanwezig genoeg bent in vergaderingen. Je bent helaas niet de enige introvert die dit overkomt. 

Denk je dat jouw leidinggevende open staat voor een gesprek over het verschil tussen introvert en extravert? Sommige introverten delen dit artikel bijvoorbeeld met hun extraverte leidinggevende:

https:// desuccesvolleintrovert.nl/ introverten-team/

Het helpt extraverten om te zien dat de overlegstructuur misschien heel erg comfortabel is voor hen, maar niet voor introverten. En dat ze onbewust heel wat potentie laten liggen door overleggen zo in te richten als ze doen. 

Delen kan nuttig zijn, maar alleen als je denkt dat hij ervoor open staat en je er zelf gemakkelijk bij voelt. 

Succes morgen!’

Een week later antwoordde ze mij het volgende:

‘Vorige week heb ik je gemaild over het gesprek dat ik met mijn leidinggevende zou hebben over mijn contract.

Onder andere dankzij de tips uit jouw gratis E-book "succesvol vergaderen" en de link die jij me hebt gemaild, kon ik mijn leidinggevende overtuigen mij toch een vast contract aan te bieden.

Dus heel veel dank, ik ben zo blij dat ik jouw website net op tijd heb gevonden. Ik krijg van mijn leidinggevende toestemming om een training aan te vragen bij de "Succesvolle Introvert".'

Op dit moment volgt Inge een traject bij mij en ontwikkelen we eigen aanpak om haar punt te maken en zich te profileren op een manier die natuurlijk voelt en enthousiasme oproept bij haar extraverte leidinggevende.

Mocht jij in dezelfde situatie zitten als Inge, overweeg dan ook om het artikel te delen. Maar alleen, ik herhaal weer hetzelfde als tegen Inge, als je denkt dat jouw extraverte leidinggevende er open voor staat.

Meer lezen?


Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen