Geschikte banen voor introverten

Ik kreeg afgelopen week een interessante vraag over geschikte banen voor introverten:

Beste Marloes,  

Ik ben docent in het voortgezet onderwijs. Is dit een baan die bij mij past als introvert of is het beter dat ik op zoek ga naar een andere baan? Tips?  

Dit is niet de eerste keer dat ik deze vraag krijg. Integendeel! Afgelopen maanden kreeg ik deze vraag vaker.

Niet alleen van docenten in het voortgezet onderwijs, maar ook van marketingmedewerkers, wetenschappers, beleidsmedewerkers, ondernemers en artsen.

De aanname achter deze vraag is dat er banen zijn die geschikt zijn voor introverten en banen die ongeschikt zijn.

Alleen …. er zijn genoeg introverte docenten in het voortgezet onderwijs die daar helemaal op hun plek zijn en zich geen betere baan kunnen wensen. De baan van docent is ze op het lijf geschreven.

Of een baan bij je past hangt af van iets anders dan of je introvert bent of niet. Het hangt af van de mate waarin de baan aansluit bij jouw natuurlijke voorsprong als introvert.

Jouw natuurlijke voorsprong. Jouw natuurlijke voorsprong is datgene waar je moeiteloos in uitblinkt. Het inzetten van jouw natuurlijke voorsprong als introvert geeft energie en plezier. Je voelt je capabel en effectief.

Er zijn overeenkomsten in de natuurlijke voorsprong van introverten, maar ook verschillen.

Daarom passen sommige banen wel bij de ene introvert, maar niet bij de andere introvert.

Ze zijn te veel gericht op het voldoen aan de extraverte norm.

Ze verwachten bijvoorbeeld van zichzelf dat ze net zo snel en ad rem hun mening naar voren kunnen brengen als hun extraverte collega’s. Dat ze zich net zo gemakkelijk kunnen profileren in de organisatie als zij dat doen.

Het voldoen aan deze extraverte norm kost deze introverte professionals veel energie. Het is dan ook logisch dat ze gaan twijfelen of hun baan wel bij hen past. Of de baan wel geschikt is voor hen als introvert.   Als ze dan hun natuurlijke voorsprong als introvert ontdekken, blijkt bij de meeste introverten dat het werk goed bij hen past.

Het enige wat ze moeten doen is hun focus veranderen in hun werk. In plaats dat ze zichzelf forceren om te voldoen aan de extraverte norm, is het belangrijk om zich te richten op het verzilveren van hun natuurlijke voorsprong als introvert.

Deze verandering van focus heeft vaak meteen positieve effecten. Ze ervaren meer plezier hun werk. Het werk kost hen minder moeite terwijl hun inbreng meer gewaardeerd wordt door collega’s.   Hierdoor geeft het werk energie en zijn ze minder moe.

De vraag of de baan bij hen past als introvert is dan niet meer van belang.

Sommige introverten ontdekken inderdaad dat hun werkzaamheden in hun baan niet zo passen bij hun natuurlijke voorsprong en gaan op zoek naar een andere baan. Het voordeel is dan wel dat ze precies weten wat hun natuurlijke voorsprong is en dit goed onder woorden kunnen brengen. Dit is weer handig in het sollicitatiegesprek :-).

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen