arrow_drop_up arrow_drop_down

Herken de lastige situaties voor jou als introvert

Herken je dit? In groepen blijf je op de achtergrond, je bent rustig en bedachtzaam, je luistert liever dan je praat en de expertise op jouw vakgebied kun je niet altijd goed onder de aandacht brengen bij collega’s en leidinggevenden. De kans is dan groot dat je een introvert bent.

Voor jou als introvert kunnen een aantal situaties op jouw werk lastig zijn. Zoals het woord voeren in een gezelschap waar alle ogen op jou zijn gericht. Of jezelf profileren in een nieuw team. Maar ook valt het jou wellicht moeilijk om je expertise en werkzaamheden onder de aandacht te brengen bij collega’s en leidinggevenden. Hierdoor krijg je minder waardering voor je werk en word je soms gepasseerd bij leuke klussen.

Tips om beter met spannende werksituaties om te gaan

Ik heb zes werksituaties geselecteerd die door veel introverten als lastig worden ervaren. Om met deze situaties beter om te kunnen gaan, geef ik een aantal tips en adviezen, gebaseerd op mijn eigen ervaring als coach en trainer voor introverte professionals en op wetenschappelijke literatuur.

Uitgangspunt van de adviezen is dat jij jezelf niet hoeft te veranderen. Integendeel! Als introvert heb je een natuurlijke voorsprong, dat waar jij in uitblinkt. Als je deze natuurlijke voorsprong leert inzetten heb je een grote impact in gesprekken en vergaderingen, juist door jezelf te zijn.

Deze tips die ik geef, helpen je om jouw natuurlijke voorsprong als introvert te versterken en de spanning te hanteren, zodat je beter met deze werksituaties om kunt gaan.

Mijn gedachten kan ik niet snel goed onder woorden brengen

In jouw hoofd gebeurt altijd ontzettend veel, al is dat niet altijd zichtbaar voor anderen. Op een bepaald moment wil je jouw ideeën of jouw mening presenteren binnen een vergadering of een teamoverleg. Alleen blijken de zinnen die uit je mond komen zo anders te zijn dan de gedachten in je hoofd. Dat komt doordat ons denken in een ander deel van onze hersenen plaatsvindt dan het praten. Extraverten praten en denken tegelijk. Introverten moeten eerst een verhaal duidelijk in hun hoofd hebben om het goed te kunnen presenteren.

Waarom dat zo belangrijk is, heb ik uitgewerkt: Waarom innerlijke helderheid zo belangrijk is voor introverten.

Steeds krijg je te horen: ‘Profileer je meer’

Wellicht heb je tijdens een functioneringsgesprek meerdere malen te horen gekregen: ‘Je zou je meer moeten profileren.’ Eigenlijk zou je het zelf ook fijner vinden wat zichtbaarder te zijn. Alleen wil je niet, net als sommigen van jouw extraverte collega’s, jezelf steeds op de borst slaan en roepen hoe geweldig je bent. Misschien doe je weleens een poging, maar dat voelt onnatuurlijk, ongemakkelijk en je verhaal komt dan toch niet over.

Beter is om je zichtbaarheid te vergroten door aan te sluiten bij jouw eigen introverte karakter.

Dat is heel goed mogelijk en ik heb daarvoor een aantal tips geselecteerd: Vergroot je zichtbaarheid zonder je ongemakkelijk te voelen.

Alle ogen zijn op jou gericht en je hoort jezelf praten

Blokkeer je als alle ogen op jou zijn gericht? Of geef je dan snel het woord aan een ander omdat je je dan ongemakkelijk voelt? De een overkomt dat al bij vier mensen, een ander pas als het er honderd zijn. Het onprettige gevoel is echter hetzelfde.

Dit blokkeren wordt door anderen soms gezien als onzekerheid. Dat is het niet, het ongemakkelijke gevoel wordt veroorzaakt door overprikkeling. Spreken voor een groep is voor iedereen een overprikkeling. Introverten hebben daar veel last van, extraverten veel minder. Sommige introverten krijgen zelfs zo veel last van deze overprikkeling dat zij blokkeren.

Hoe je met deze overprikkeling kunt omgaan en wat het verschil met onzekerheid is, heb ik uitgewerkt in: Betekent introvert zijn ook dat je onzeker bent?

Ik blokkeer als er een leidinggevende aanwezig is in de vergadering

In een vergadering wil je het juiste zeggen en doen, zeker als er een leidinggevende aanwezig is om jouw bijdrage te beoordelen. Goed voor de dag willen komen veroorzaakt extra spanning bij jou als introvert. Je gaat malen en piekeren over wat je het beste kunt zeggen en op welke manier. Al je ideeën ga je heel kritisch bekijken. De innerlijke criticus, die bij introverten nooit zwijgt, draait dan op volle toeren. Het gevolg kan zijn dat je uiteindelijk minder zegt dan je zou willen en achteraf teleurgesteld bent over jezelf.

Wil je dat jouw innerlijke criticus jou meer ondersteunt dan belemmert, lees dan: Als jouw innerlijke criticus belet om jouw punt te maken

Help! Ik kom er niet tussen

In nieuwe situaties en in groepen met nieuwe mensen vind je het lastig om iemand aan te spreken. Het lijkt of iedereen gemakkelijk contact maakt en alleen jij moeite hebt een ingang te vinden in een gesprek. Nieuwe projecten zijn extra lastig. Niet alleen heb je te maken met nieuwe mensen, maar je krijgt eveneens veel nieuwe informatie te verwerken. Terwijl je bezig bent alle informatie te verwerken zijn jouw extraverte collega’s al druk met elkaar in gesprek en begonnen met het vormgeven van het project. Dat voelt niet fijn. Jij hebt het gevoel aan de zijlijn te staan en achter de feiten aan te lopen.

Ik heb daarom een aantal tips voor je verzameld die je ondersteunen bij het in gesprek komen met vreemden. Het woord nemen: tips om de drempel te verlagen als introvert.

Interessante projecten gaan vaak naar anderen

Heb je het gevoel dat leuke klussen zelden naar jou gaan? Of nog erger, dat collega’s en leidinggevenden niet zien wat voor werk jij verzet? Soms heb je het gevoel dat jouw bijdrage op het werk bijna onzichtbaar is.

Om jouw werkzaamheden zichtbaarder te maken, moet je jezelf meer profileren. Dat kan zonder extraverte tactieken aan te leren, maar door beter jouw natuurlijke voorsprong als introvert in te zetten. Klik op de verhalen van Annemarie en Eline, die ik hierbij heb begeleid. Hun werk wordt nu meer gezien en ze worden nu ook gevraagd voor de projecten die zij leuk vinden.

Meer artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan 2 keer per week een artikel in je mailbox met inspirerende verhalen over succesvolle introverten én tips hoe je succesvol bent als introvert op een manier die bij je past. Je kunt je hier inschrijven. Je ontvangt dan ook het e-book ‘Succesvol vergaderen voor Introverten’.

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen

Cookies