Als ik dit had geweten dan had mijn leven en carrière als introvert persoon er anders uitgezien

Als ik dit had geweten dan had mijn leven en carrière als introvert persoon er anders uitgezien

Dit breekt elke keer weer mijn hart. Ik kreeg (alweer) een mail van een ouder iemand. Dit keer een vrouw. Ze is de pensioengerechtigde leeftijd al lang gepasseerd.

Dit is de strekking van haar verhaal.

Toen ik jouw website en artikelen las, realiseerde ik me voor het eerst dat er niets mis met mij is. Dat het eigenlijk heel normaal is hoe ik reageer en wat ik prettig vind.

De behoefte aan rust en eerst nadenken voordat ik spreek is heel normaal. En het heeft een naam. Ik ben gewoon introvert.

Al die jaren die ik in mijn privéleven en werk verspild heb om me als introvert persoon aan te passen aan mijn extraverte omgeving. Zo vermoeiend.

Als ik jouw website eerder had gevonden, dan had mijn leven en mijn carrière er anders uitgezien.

Dan had ik het op mijn manier kunnen doen als introvert persoon.

Dit soort mails krijg ik regelmatig en ze raken me diep.

Als ze me eerder had gevonden, had ik haar kunnen helpen.

Ik hoop zo dat jij je niet zo aanpast in jouw privéleven en carrière zoals deze vrouw haar hele leven heeft gedaan. Maar dat je leert hoe jij op een positieve manier bijdraagt juist door gebruik te maken van jouw natuurlijke manier van denken, communiceren en werken als introvert. Hoe sneller je hiermee start, hoe beter.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer Lezen?

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen