Ben ik te introvert om een goede journalist te zijn?

Ben ik te introvert om een goede journalist te zijn?

‘Na een drukke dag ben ik het liefst helemaal alleen, om even op te laden. Op mijn opleiding, journalistiek, schrik ik elke keer weer als de telefoon gaat en moet ik me echt even over een grens heen zetten om op te nemen.

Ben ik te introvert om een goede journalist te zijn? Is een succesvolle journalist iemand met een extraverte persoonlijkheid?’

Bovenstaande vragen hielden Maartje Groenen bezig.

Maartje is een journalist in opleiding.

Ze besluit het hier niet bij te laten en gaat op onderzoek uit. Ze leest literatuur, spreekt met experts en journalisten over hun vak in relatie tot hun persoonlijkheid. Dit leidde tot dit  mooie en uitgebreide onderzoeksartikel:

http://bit.ly/2ul5mg8

Documentaire: Kaylee in een wereld vol schreeuwers

Ook Kaylee Simoskie is een jonge introverte professional.

Kaylee is opgeleid in het reclamevak. Een vak dat volgens haar vooral wordt uitgeoefend door extraverten.

Zij voelt zich hierdoor vaak een vreemde eend in de bijt omdat ze in vergelijking met haar collega’s en medestudenten zo stil en rustig is.

Ze krijgt hier ook regelmatig kritiek op.

Hierdoor gaat ze aan zichzelf twijfelen.

Ze vraagt zich af of ze wel interessant genoeg is. Of ze niet gewoon saai is omdat ze van rust en stilte houdt.

Ze besluit, dapper als ze is, om deze vragen als uitgangspunt te nemen voor haar afstudeerproject en hier een documentaire over te maken.

In de documentaire vertelt ze over haar zoektocht hoe ze zich als introvert staande kan houden en kan bijdragen in een wereld waar extravert de norm is.

Je kunt de documentaire hier bekijken:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Meer Lezen?

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen