arrow_drop_up arrow_drop_down

Moeite met het nemen van besluiten: ontdek hoe jij beslissingen neemt als introvert!

‘Ik ben introvert en daardoor kan ik niet goed besluiten nemen’. Heb jij als introverte professional dit ook wel eens gedacht of uitgesproken? Je bent niet de enige. Veel werknemers en leidinggevenden, zowel introvert als extravert, verwarren introversie met een gebrek aan besluitvaardigheid.

Dit misverstand kan jou als introverte professional flink in de weg zitten op je werk. In dit artikel nemen we het misverstand onder de loep. En ik hoop dat je straks kunt zeggen: ‘Ik ben introvert en besluitvaardig. En wel op mijn eigen natuurlijke manier’.

Wat is besluitvaardigheid?

Besluitvaardig zijn, wil zeggen dat je beslissingen durft te nemen. Afhankelijk van je verantwoordelijkheden op je werk, kan het gaan om operationele, tactische of strategische besluiten. Als je besluitvaardig bent, durf je verantwoordelijkheid te nemen en schuif je deze niet af. Je gaat moeilijke beslissingen niet uit de weg. Je stelt beslissingen niet onnodig uit. Verder kun je opties afwegen en prioriteiten stellen.

Iemand die niet besluitvaardig is, treuzelt over beslissingen of stelt ze uit. Je komt niet tot opties waaruit je kunt kiezen en je doordenkt geen alternatieven. Je verschuilen achter regels komt ook veel voor bij besluiteloze professionals. Zo blijf je in het probleem hangen in plaats van een oplossing te zoeken. De verantwoordelijkheid verschuif je naar anderen die wel aan oplossingen werken en beslissingen nemen.

Het verhaal van Rob

Rob is 35 en werkt als juridisch adviseur bij een middelgroot adviesbureau. De klussen die hij doet voor klanten, zijn altijd in teamverband. Collega’s die ook in de teams deelnemen, nemen andere disciplines voor hun rekening. Het zijn bijna altijd dominante types met wie hij samenwerkt in de teams. Tijdens het teamoverleg voeren zij het hoogste woord. Een van hen is steevast de contactpersoon voor de klant.

Rob speelt een voor iedereen onopvallende rol in de achtergrond. Collega Iris vindt Rob ‘stil en volgzaam’. Dan valt Rob met een longontsteking langere tijd uit. Na een aantal weken begint het teamwerk te haperen: risicoanalyses worden niet meer gemaakt, voorstellen zijn onvolledig, klanten beginnen te morren. De collega’s beseffen dat ze Rob missen: hij is een grote factor in het succes van het bureau.

Hij geeft die extra zekerheid zodat klanten tot besluiten komen. Als Rob hersteld terugkeert op het werk, laten ze hem weten hoe hij gemist is. Rob neemt de waardering in dank aan en gaat met veel meer plezier naar het werk. 

Beslissingen nemen: de introverte en extraverte manier

In het voorbeeld van de introverte Rob zie je hoe hij een belangrijk schakel vormt in het proces naar besluitvorming. De manier die Rob hanteert, zie je vaak bij introverte professionals. Voordat je een besluit neemt of een ander adviseert om een besluit te nemen, wil je alle risico’s op een rijtje zetten. En daarbij bedacht hebben hoe deze risico’s onschadelijk te maken of te voorkomen. Pas dan ziet de introverte professional een natuurlijk moment om een besluit te nemen.

Introverte werknemers zijn net dieseltreinen. Het duurt even voor ze op gang komen. Maar als de analyse af is, gaat het snel en vaak lang goed. Met zo’n goede voorbereiding, zijn besluiten namelijk sneller en gemakkelijker te nemen en pakken ze vaker goed uit dan bij een magere voorbereiding.

Extraverte professionals werken anders. Zij krijgen energie van snelle beslissingen en actie. Zij hebben weinig geduld voor een grondige analyse, dat vertraagt alleen maar. Zij leren door te doen, met vallen en opstaan.

Ga uit van je kracht als introvert

Een grote fout die je als introverte professional kunt maken, is meegaan in de extraverte manier van werken. Je gaat jezelf dan onder druk zetten om toch besluiten te nemen, tegen je gevoel en verstand in. Dat kun je even doen, maar de stress in je lijf zal oplopen.

Op den duur ga je blokkeren. Ga dus niet de competitie aan met de extraverte manier van werken. Als je rekening houdt met jouw specifieke kwaliteiten, kom je beter tot je recht en voel je je beter.

Betekent introvert dat je niet besluitvaardig bent?

Op deze vraag is maar één antwoord mogelijk: nee. Een introvert kan net zo goed als een extravert besluitvaardig zijn. De kwaliteit van besluitvaardigheid is geen monopolie van introverte of extraverte mensen. Wel is er een groot verschil in hoe de twee types tot een besluit komen.

Hoe komt het dat de buitenwereld soms denkt dat jij als introverte professional niet besluitvaardig bent? Dat komt vooral doordat extravert de norm lijkt te zijn in deze moderne samenleving. Opkomen voor jezelf, jezelf profileren in gezelschap, snel met meningen klaar staan. Dit gedrag scoort hoge ogen in de maatschappij.

Omdat extravert de norm lijkt, worden introverte eigenschappen minder gewaardeerd. Zoals rustig handelen, een rol op de achtergrond spelen, stil werken in je eentje. Ook Rob in het voorbeeld hierboven heeft deze eigenschappen, maar wordt door Iris weggezet als ‘stil en volgzaam’. Terwijl Rob door zijn analyses juist goede besluitvorming enorm helpt.

Hoe zet je het juiste beeld neer van jezelf?

Als jij in je werk op de achtergrond actief bent, kun je dus als niet besluitvaardig overkomen op je collega’s of leidinggevenden. Terwijl juist het werken op de achtergrond enorm kan helpen aan de besluitvaardigheid van jouw team, je organisatie, partners of klanten.

Hoe kun je de verkeerde beelden die er zijn over jouw werk in overeenstemming brengen met jouw daadwerkelijke inbreng? Allereerst door zelf vertrouwen te hebben in jouw kwaliteiten als introverte professional. Dat jij een manier hebt om tot besluiten te komen die past bij jou, die jouw natuurlijke manier is. En daarnaast heb je het vertrouwen nodig van je omgeving. Dat vraagt wat van jou, in het gesprek met die omgeving. En het vraagt aandacht en waardering van de ander, met name je leidinggevende en collega’s.

Is die aandacht en waardering van je omgeving er niet, dan kom jij niet tot je recht. Dan rendeer je niet.

Ik ben introvert en besluitvaardig

Kun je dit voor jezelf met volle overtuiging zeggen? Fantastisch! Je bent je dan bewust van wat ik noem je natuurlijke voorsprong als introvert. Heb je hier nog moeite mee? Dan kan ik je helpen om die natuurlijke voorsprong te vinden. Dat doe ik 1 op 1 met een individueel coachingsprogramma. Je kunt ook kiezen voor de MasterClass-Serie. Dat is een serie video’s met schriftelijk materiaal. En vind je ook dat nog een stap te ver, dan is er een gratis e-book waarmee je een beter beeld krijgt van de kracht van introversie.

Meer artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan twee keer per week artikel in je mailbox met inspirerende verhalen over succesvolle introverten én tips hoe je succesvol bent als introvert op een manier die bij je past. Je kunt je hier inschrijven. Je ontvangt dan ook het e-book ‘Succesvol vergaderen voor Introverten’.

 

Gerelateerde artikelen

Over de schrijver
Marloes is onderwijskundige en traint introverte professionals hoe ze succesvol kunnen zijn in hun werk zonder zichzelf te forceren. Ze is zelf introvert. Sinds 2008 schrijft zij artikelen over hoe je als introvert succesvol kunt zijn op een manier die bij je past. Zij wordt inmiddels gezien als landelijk expert en regelmatig geïnterviewd door landelijke bladen als Intermediair, Opzij en Elsevier.
Reactie plaatsen

Cookies